YENİ DÖNEME MERHABA

GÜNDEM 1.07.2021 09:32:55 0
YENİ DÖNEME MERHABA

 

Gazipaşa’da, bugünden itibaren yeni normalleşme dönemi başlıyor. Koronavirüs salgınının ardından birçok alanda uygulanan salgın sınırlamaları bugün itibariyle sona eriyor.

 

Gazipaşa’da, bugün itibariyle kademeli normalleşme sürecinin üçüncü etabını başlıyor. Yeni dönemde, birçok alanda uygulanan salgın sınırlamaları sona eriyor. Bugünden itibaren hafta içi ve hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasıyla, şehirlerarası seyahat kısıtlamaları kaldırılıyor. Yeni dönemle birlikte, tüm iş yerleri, ruhsatlarındaki faaliyet konusuna göre ilgili idare tarafından belirlenmiş olan açılış­ kapanış saatleri çerçevesinde faaliyet gösterebilecek.  

 

HES KODU VE MASKE HAYATIMIZDA OLACAK

 

Restoran, lokanta, kafe gibi yeme içme yerlerine girişte daha önce belirlenen ateş ölçümü, HES kodu sorgulama, maske takma tedbirlerine devam edilecek. Masalar arasındaki mesafe 1.5 metre olacak, aynı masada oturan kişi sayısı ise sınırlandırılmayacak. İşletmelerde uygulanan okey, tavla, iskambil ve benzeri oyunların oynatılması yasağı bugünden itibaren sona erecek. Eğlence mekanlarında, müzik sınırlaması gece 24.00’e çekilirken, işletmeler ruhsatlarında belirtilen saatlere göre müziksiz hizmet verebilecek.

 

DÜĞÜN MÜZİKLERİ DE 24.00'TE SONA ERECEK

 

Nikah ve düğünlerde uygulanan kişi sınırlaması kaldırılacak. Nikah ve düğün törenlerinin yapıldığı kapalı yerlerde uygulanan kişi başına asgari 6 metrekare yer bulunması şartı devam edecek. Nikah ve düğünlerde yiyecek ve içecek ikramı 15 Haziran'da serbest bırakılmıştı. Yeni dönemde de nikah, düğün, asker, düğünü, nişan ve mevlit gibi toplu organizasyonlarda ikram tamamen serbest olacak. Yeni dönemde bu etkinlikler sırasında canlı müzik dahil, müzik yayınına saat 24.00'e kadar izin verilecek.

 

 ESNEK ÇALIŞMA DEVRİ SONA ERDİ

 

Yeni dönemde, kamuda uygulanan esnek çalışma dönemi sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yer alan genelgede, 14 Nisan 2021 tarihinde yayımlanan 'Kovid-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler' konulu 2021/8 sayılı genelge yürürlükten kaldırıldı. Son yayımlanan Resmi Gazete’de, 1 Temmuz itibarıyla kamu kurum ve kuruluşlarının normal düzen ve mesai saatlerinde çalışmalarını sürdüreceği kaydedildi. Genelgede, Sağlık Bakanlığı ile Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan; Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik rahatsızlığı bulunan 60 yaş ve üzeri çalışanlar (yönetici pozisyonundakiler hariç) ile gebeliğinin 24'üncü haftasından 32'nci haftasına kadarki süre içerisinde bulunan çalışanların idari izinli sayılmaya devam edileceği vurgulandı.