Tarih: 01.07.2021 09:30

OKUL BAHÇESİNDE TROPİK ÜRETİM

Facebook Twitter Linked-in

 

Gazipaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesi adeta tropikal meyve bahçesine dönüştü. Lisenin bahçesinde 43 avokado ve 80 muz fidanı büyümeye devam ediyor.

 

GAZİPAŞA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin (M.T.A.L.) atıl haldeki arazisi tropikal meyve bahçesine dönüştü. Okul yönetimi ve öğretmenlerin desteğiyle arazide yapılan çalışmanın ardından 43 avokado ve 80 muz fidanı toprakla buluşturuldu. Yaklaşık 2 yıl önce dikilen fidanlar büyüdü. İlerleyen yıllarda buradan elde edilecek gelirle okulun ihtiyaçları karşılanacak.

 

ATIL HALDEKİ TOPRAK İŞLENDİ

 

Konuyla ilgili bilgi veren Gazipaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bülent Şen, “Okul bahçemizde bulunan yaklaşık 1 buçuk dönümlük arazi atıl halde bekliyordu. Burada hafriyat toprağı, taş vs. unsurlar doluydu. Burayı yaklaşık 8,9 kere sürdürdük. Gübre döktük, taşları ayıklattık ve drenaj çalışması yaparak işledik” dedi.

 

ÖĞRETMENLER DESTEK VERDİ

 

Buraya avokado ve muz fidanının dikilmesini uygun bulduklarını söyleyen Müdür Şen, bahçenin her türlü masrafını öğretmenlerle birlikte karşıladıklarını kaydetti. Şen,”Bölgemizin tropikal ürünlerinden olan avokado ve muzun buraya uygun olduğunu değerlendirdik. Normalde öğrenci ve belediyelerle bu projeler yapılmakta. Ben öğretmenlerimle bu projeyi yapmak istedim. Velilere herhangi bir külfet ödetmedim. Buranın her türlü masrafını öğretmenlerimizle birlikte kendimiz karşılamaktayız. Tüm öğretmenlerimizden fidan alımı ve bahçe bakımı noktasında destek istedik, onlar da bu desteği yaptılar. Biz de planlamamızı yaptık. Avokadomuzu ve muzumuzu usulüne uygun şekilde diktik. Şu anda da usulüne uygun bir şekilde günlük, haftalık, aylık bakımları yapılmaya devam edilmektedir” diye konuştu.

 

UZUN SOLUKLU BİR HATIRA OLACAK

 

Bahçede 43 avokado ve 80 muz ağcı olduğunu söyleyen Şen,  “43 tane avokado fidanımızdan, 43 tane avokado ağacımız meydana geldi.  Bahçe içerisine 80 adet de muz diktik. Onun bakımını da yapıyoruz. Buradaki amaç öğretmenlerimizle birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek, öğrenci ve veliye külfet getirmeden de bu işin olabilirliğini göstermek. Nihayetinde de öğretmenlerimizin bir dönem çalıştığı yerde uzun soluklu bir hatırasını bırakmasıydı. Bu işin sonucunda elde edilecek ticari gelir okulumuzun acil ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacak olup, bu da yine başta öğretmenlerimize ve öğrencilerimize hizmet ve çalışma konforu olarak yansıyacaktır. Gazipaşa M.T.A.L eğitimcileri olarak birlikte bir projeyi hayata geçirmenin ortak mutluluğunu paylaşmaktayız. Bu konuda destek olan Milli Eğitim Müdürümüze, tüm öğretmenlerime, hizmetli ve güvenlik çalışanlarıma teşekkür ederim” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —