Tarih: 28.06.2021 12:09

GAZİPAŞA’NIN MUCİTLERİ

Facebook Twitter Linked-in


Gazipaşa Fen Lisesi öğrencileri, Fizik Öğretmeni Bora Özarslan ile birlikte tasarladıkları İHA’yı uçurmayı başardı. 2 dakika havada kalabilen İHA, gerekli testleri geçerse Teknofest’e boy gösterip, Gazipaşa’yı temsil edecek. 

 

Gazipaşa Fen Lisesi, göğsümüzü kabartacak bir çalışmaya imza attı. Okul Müdürü Ahmet Güngör öncülüğünde önemli bir projeye için kolları sıvayan Fizik Öğretmeni Bora Özarslan ve okulda öğrenim gören altı öğrenci, insansız hava aracı (İHA) tasarladı. Proje için 2020-2021 eğitim öğretim sezonun başında Tulpar (Türk mitolojisinde yer alan kanatlı at) isimli bir takım kuruldu. Yaklaşık on aydır proje üzerinde çalışan ekip, Gazipaşa Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği ve Gazipaşa esnafının verdiği destekle projenin sonuna geldi. Uzun uğraşlar sonunda beli bir aşamaya gelen İHA’nın ilk test uçuşu cuma günü Gazipaşa Şehir Stadyumu’nda yapıldı. 2 dakika havada kalabilen İHA, gerekli testleri geçerse Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (TEKNOFEST) boy gösterip, Gazipaşa’yı temsil edecek. 

 

HEDEF TEKNOFEST

 

Tasarladıkları İHA ile Türkiye'nin önemli festivallerden biri olan TEKNOFEST’e katılmayı amaçladıklarını dile getiren Gazipaşa Fen Lisesi Müdürü Güngör, “Okulumuz Fizik Öğretmeni Bora Özaslan danışmanlığında altı öğrencimizin yer aldığı Tulpar takımı önemli bir çalışmaya imza attı. Uzun uğraşlar sonunda tasarlanan İHA’mızın uçuş testini yaptık. Aracımız 2 dakika havada kaldı. Yapılması gereken birkaç testimiz kaldı.  O testleri de geçersek, okulumuz TEKNOFEST’e Gazipaşa’mızı temsil etmeye hak kazanacak. Okulumuz Fizik Öğretmeni Bora Özaslan ve öğrencilerimiz; Mevlüt Dönmez, Sudenaz Tosun, Gül Ağazade, Eren Çağlayan, Hatice Taşlı ve Saghar Yeganeh Parast'la gurur duyuyorum” dedi. 

 

“HERKESE AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDİYORUM”

 

Projede emeği geçenler ile projeye destek veren herkese teşekkür eden okul müdürü Güngör, “Gazipaşa Fen Lisesi olarak, geleceğin bilim insanlarını ve mühendislerini yetiştiriyoruz. Bu projemizin yapım aşamasında Gazipaşa Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği’nin ciddi katkıları oldu. Hal esnaflarımız ve ilçe esnaflarımız bize gerekli destekleri verdiler. Bu konuda hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —