Tarih: 24.06.2021 09:49

FİNAL ÖĞRENCİLERİNE SINAV SEMİNERİ

Facebook Twitter Linked-in


Gazipaşa Final Akademi Anadolu Lisesi, üniversiteye hazırlık yapan öğrencilerine seminer verdi. YKS’ye günler kala Final Akademi Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Fatma Özçelik, 12. Sınıf öğrencilere; sınav öncesi son taktikler, sınavdan birkaç gün önce neler yapılmalı, sınava giderken dikkat edilmesi gereken noktalar, sınav anında stresi heyecanı kontrol etmeye yönelik seminer gerçekleştirdi. İlk olarak sınava günler kala öğrencilerinin sınav kaygısına bağlı psikolojik durumlarını konuşan Özçelik, öğrencilerin sınav kaygısından uzak durmasını gerektiğini belirterek, “Sınavla ilgili olumsuz düşüncüleri bırakmamız gerekiyor. Sınav öncesi, kaygıyla başa çıkmak için geliştirilebilecek alternatif düşünceleri kullanmalıyız” dedi.

 

UYKU DÜZENİ ÖNEMLİ

 

Sınava bir hafta kala uyku saatlerini düzenleyerek beslenmeye dikkat etmenin öneminden bahseden Özçelik, “Sınav sabahı stresten canınız bir şey yemek istemeyebilir fakat öğle saatine kadar sınavda olacağınız için biyolojik olarak acıkacaksınız zorda olsa sizi tok tutacak bir şeyler yemelisiniz. Ayrıca stresten iştahı açılanlar da olabilir, sınav sabahı sindirimi zor ağır gıdalardan uzak durmakta fayda var” diye konuştu. 

 

“SINAVA ÖN YARGIYLA BAŞLAMAYIN”

 

Sınav anında karşılaşacakları durumları canlandırıp yapılması gereken alternatif davranışları ve son taktikleri öğrencileriyle paylaşan Özçelik, “Sınava geç kalma gibi istenmeyen durumlar yaşanmaması için sınav binasına giriş saatleri çok önemli. Tüm kitapçıkların türü farklı olacağı için sorular rastgele dağılmış olacak. O yüzden ilk sorular zor veya kolay olabilir. Sınava ön yargıyla başlamayın. Zor sorulara takılmayın tüm soruları görmeye çalışın. Belki en kolay sorular en sondadır. Zaman kaybı olmasın diye verilen kurşun kalemlerin iki ucunu da açabilirsiniz. Suyunuzu içtikten sonra herhangi bir aksiliğe yol açmamak için masanın üzerine değil de oturduğunuz sıraya bırakın” diyerek öğrencilere sınav tekniklerini anlatan Özçelik, son olarak sınava giderken öğrencilerin yanlarında neler götürmeleri gerektiğini aktararak semineri sonlandırdı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —