OKUL BAHÇESİNE MİLYONLUK YATIRIM

GÜNDEM 23.06.2021 09:13:49 0
OKUL BAHÇESİNE MİLYONLUK YATIRIM

 

GAZİPAŞA’DA, Mavi Lise olarak bilinen Gazipaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (METEM) bahçesine, kapalı spor salonu yapılacak. Antalya İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında yapılacak kapalı spor salonunun ihalesi geçtiğimiz günlerde tamamlandı. 100 kişilik, 2 soyunma odası, 1 engelli soyunma odası, 1 antrenör odası, 1 idari ofis, bay-bayan-engelli wc, teknik oda, voleybol sahası ve katlanır potalı basketbol sahasının yer alacağı proje, Demli İnşaat tarafından yapılacak.

 

PROJEYİ İNCELEDİLER

 

AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan; İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Ateş, Gazipaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yöneticileri ve ihaleyi alan inşaat firmasının yetkilileri ile projeyi inceledi. İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile yaklaşık 7 ay önce Gazipaşa’ya yeni bir spor salonu kazandırmak için girişimlerde bulunduklarını belirten Başkan Doğan, “Bugün burada okulumuzun sahasına bir spor salonu yapmak için toplanmış bulunuyoruz. 7 aydır İlçe Spor aracılığıyla, İl Spor Müdürlüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle görüşmelerimiz devam ediyordu. Biz sözümüzü almıştık. Projemiz artık somutlaştı. Allah izin verirse yaklaşık 100 kişilik, 96 koltuk, 2 soyunma odası, 1 engelli soyunma odası, 1 hakem ve antrenör soyunma odası, idari ofis, bay ve bayan tuvaletler, elektrik odası, teknik oda, katlanır potalı basketbol sahası ve katlanır potalı voleybol sahalı bir spor salonu olacak. Bu bölgede olmasının sebebi Gazipaşa’nın birçok bölgesinde özel ve genel çalışan kapalı spor salonumuz var ama buraya Gazi Mahallesi’ne, diğer mahallelerimizin orta kısmında olan bu bölgede böyle bir ihtiyaç vardı. Bunun giderilmesiyle ilgili gençlerimizin, toplumumuzun, halkımızın hizmetine sunmak için bu bölgeyi uygun gördük. İsabetli bir karar verdiğimizi düşünüyoruz. İnşallah halk da bunu onaylar. Yaklaşık 180 gün gibi bir süreçte teslim edilecek. Allah izin verirse 180 gün sonra açılışında da burada hep beraber oluruz, vatandaşımızın hizmetine sunarız” dedi.

 

ESKİ HASTANE BİNAMIZI YIKTI

 

Eski hastanenin yıkılarak yerine 9 hekimlik aile sağlığı merkezi, 112 Acil Servis Merkezi ve Yaşlı Bakım Merkezi yapılmasıyla ilgili de ısrarlı takiplerinin sonuç verdiğini hatırlatan Doğan, çok kısa bir süre içinde bu hizmetlerin de ilçeye kazandırılacağı müjdesini verdi.

 

“SU EN BÜYÜK ÖNCELİĞİM”

 

Gazipaşa’nın doğusunda kalan mahallelerin en büyük sorunu olan su sorununu öncelikli meselesi olarak gördüğünü de dile getiren Başkan Doğan, bu sorunu da Allah’ın izniyle çözeceklerini belirtti. Başkan Doğan “Yaklaşık bir yıldır ricalarımız ve baskılarımız neticesinde İnal Göleti dosyasını tekrar indirttik ve projeyi ihaleye çıkarttık. Allah izin verirse en öncelikli sorunum Gazipaşa’da Zeytinada, Göçük, Güney ve İnal mahallerinde ki susuzluk problemidir. Bu problemin çözülmesi için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Bulunduğumuz her siyasi mecrada bunu ilgili yerlere aktarıyoruz. Mahalle sakinlerine geçmişte gelen giden umut vermiş. Bu umutların yerine getirilmesi için ihtiyaçlarını karşılamamız lazım. Salman Mahallesinden ve Helvalık Mahallesinden gecen barajımızın bir hattı var. Bu hattın tamamlanmasıyla ilgili de gayretlerimiz devam ediyor. Üzerimde bu siyasi elbisenin sorumluluğu bulunduğu sürece o bölgenin problemini çözmek birinci ölçekli sorunum olacak. O bölgede ki sorun benim şahsi sorunum gibi üstleniyorum ve kendime borç biliyorum, inşallah çözeceğiz” şeklinde konuştu.