SEÇİM VAATLERİ NEDEN GÜNDEMDE?

SİYASET 23.06.2021 09:11:10 0
SEÇİM VAATLERİ NEDEN GÜNDEMDE?

 

Seçimin erkene alınmayacağını söyleyen AK Parti’nin, seçim vaatlerini dillendirmeye başladığını söyleyen CHP İlçe Başkanı Güven, “Güneyköy, Zeytinada ve İnal bölgesine her seçim döneminde vaat edilen gölet neden gündemde?” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven,  AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan’ın erken seçimle ilgili açıklamalarına cevap verdi. Türkiye’nin erken seçime ihtiyacı olduğunu söyleyen Güven, “AK Parti her seçim zamanı Güneyköy, Zeytinada ve İnal bölgesine gölet sözü veriyor. 19 yıldır yapılmayan ve her seçimde vaat edilen gölet, neden tekrar gündeme geldi? Demek ki erken seçim var” dedi.

 

“ERKEN SEÇİME İHTİYAÇ VAR”

 

AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, bir süredir muhalefet partilerinin dillendirdiği, seçimlerin erken bir tarihe çekilmesi konusunda Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, seçimlerin 2023’te yapılacağına işaret ettiğini bildirmişti.  Konuyla ilgili açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Ömer Güven, “Ali hocam, erken seçim sözlerine bir cevap vermiş. Biz erken seçim derken Türkiye’nin gerçeğini söylüyoruz. Türkiye’nin gerçekten erken seçime ihtiyacı var. Barışın gelmesi için, huzurun gelmesi için, esnafın, çiftçinin rahat olması için erken seçime ihtiyaç var. İlerde kendisine lazım olacak demokrasi için, hak için, hukuk için, adalet için ihtiyaç var. Bizim bakışımız bu şekilde” dedi.

 

“GÖLET VAADİ NEDEN GÜNDEME?”

 

Erken seçim olacakmış gibi çalıştıklarını söyleyen Güven, AK Parti’nin her seçim döneminde Zeytinada, Güney ve İnal bölgesine gölet vaadinde bulunduğunu söyledi. Gölet vaadinin tekrar gündeme geldiğini söyleyen Güven, ”Her ne kadar ‘Erken seçim yok’ deseler de erken seçim olacakmış gibi çalışmaya, sandık kurulu oluşturmaya devam ediyoruz. Ama dikkatimi çeken bir şey var. Genellikle AK Parti her seçim vaadinde Zeytinada, Güney ve İnal taraflarına gölet sözü verir. Bunu oradaki yaşayan halk, kahvede oturanlar, çalışanlar, muhtarlar hepsi biliyor. Madem erken seçim yok da durup dururken, 19 yıldır yapılmayan ve her seçimde vaat edilen gölet şimdi tekrar gündeme niye geldi? Ali hocam, bunu merak ediyorum” diye konuştu.

 

“DEMEK Kİ ERKEN SEÇİM VAR”

 

Gölet yapılmasın karşı olmadıklarını ifade eden Güven, “Gölete karşı değiliz, yapılmasını istiyoruz. Her türlü konuda destekleriz. Çünkü o bölgenin ihtiyacı olan bir şey. Oradaki çiftçiler, üreticiler için ihtiyaç olan bir şey, yer altı sularının korunması için ihtiyaç olan bir şey. O konuda bir sıkıntımız yok. Ancak Ak Parti o yöreye her seçim zamanı gelince bir gölet sözü veriyor. Demek ki erken seçim var” dedi.

 

19 YILDA NELER BİTTİ

 

İlçe Başkanı Ömer Güven, “19 senedir et bitti, ot bitti, tavuk bitti, balık bitti, çiftçi bitti, yumurta bitti, seker pancarı bitti, pirinç bitti, nohut bitti, mercimek bitti, esnaf bitti, şeref, onur, haysiyet bitti, dürüstlük bitti, ahlak bitti, namus bitti. Bunun için erken seçime ihtiyaç var” şeklinde konuştu.