CUMHURİYET’TEN BİR BAŞARI DAHA

EĞİTİM 23.06.2021 09:06:54 0
CUMHURİYET’TEN BİR BAŞARI DAHA

 

Gazipaşa’da eğitim-öğretimde adından söz ettiren Cumhuriyet Ortaokulu yeni bir başarıya imza attı. Beden Eğitimi Öğretmeni Abdullah Gümüş danışmanlığında, öğrenciler Asya Dolu ve Beyza Çelik'in hazırladığı ’Bir Çekirdek Bin Umut Yeşertir’ adlı TUBİTAK Projesi, bölge birincisi olarak Türkiye finallerine kaldı.

 

16 Haziran 2021 tarihinde Konya'da yapılan Ortaokullararası TÜBİTAK 2204-B Proje Yarışması Bölge Finali’nde Cumhuriyet Ortaokulu büyük bir başarı elde etti.  ‘Değerler Eğitimi' alanında Beden Eğitimi Öğretmeni Abdullah Gümüş'ün danışmanlığında, öğrenciler Asya Dolu ve Beyza Çelik'in hazırladığı ‘Bir Çekirdek Bin Umut Yeşertir’ adlı proje birinci olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı. 2018 yılında Türkiye ikincisi, 2019 yılında Türkiye birincisi olan okul,  bu projede de hedefini Türkiye birinciliği olarak belirledi.

 

EMPATİ YAPMAYI ÖĞRENDİLER

 

Konuyla ilgili bilgi veren Okul Müdürü Kemal Sulu, projenin hazırlanmasında okuldaki tüm öğretmenlerin emeğinin olduğundan bahsetti.  Müdür Sulu, Müdür Yardımcısı Bahattin Şahiner’in teknik işleri yaptığını, geçmiş yıllarda Türkiye birincisi olan projenin sorumlusu Fen Bilimleri Öğretmeni Esma Kaçmar’ın danışmalık yaptığını, Sosyal Bilimler Öğretmeni Filiz Mart’ın da Değerler Eğitimi konusunda projeyi desteklediğini kaydetti. Tüm okul çalışanlarının metnin hazırlanması ve sunumların planlanmasında işbirliği içinde çalıştıklarını kaydeden Sulu, bir avokado çekirdeği ile başlayan projenin TÜBİTAK’tan derece almasının öneminin altını çizdi. Müdür Kemal Sulu, projede öğrencilerin üretmeyi öğrendiklerini, bunu öğrenirken sorumluluk, işbirliği, yardımlaşma gibi değerlerin yanı sıra bölgemizde üretim yapan çiftçilerin halini de anlayarak empati yapmayı da öğrendiklerini ifade etti.