“TÜRKİYE’YE YÖN VERİYORUZ”

SİYASET 22.06.2021 09:20:19 0
 “TÜRKİYE’YE YÖN VERİYORUZ”

 

 

Geçtiğimiz günlerde Vatan Partisi Antalya İl Başkanlığı görevine getirilen Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serdar Üsküplü, Gazipaşa’yı ziyaret ederek genişletilmiş üye toplantısı yaptı. Vatan Partisi Gazipaşa İlçe Başkanı Fikret Çalışkan ve partililerin katıldığı toplantıda, partililere seslenen Üsküplü’yü, önceki dönem Vatan Partisi İl Başkanları Rıza Türkmendağ ve Ahmet Özbay yalnız bırakmadı. Vatan Partisi’nin ülke siyasetine, ekonomiye ve üretime çözüm önerileri getiren tek siyasi parti olduğunu dile getiren Vatan Partisi Antalya İl Başkanı Serdar Üsküplü, “Gazipaşa bizim partimizin en önemli dayanak noktalarından biri. Türkiye genelindeki en köklü ilçelerimizden biri, il gücünde bir ilçe örgütümüzün olduğunu biliyoruz. Genel başkanımızda Gazipaşa’yı hep övgüyle anlatır bizlere, ben de buraya çok uzak değilim. Antalya’ya da daha önce defalarca geldim. Eğitimler yaptık, toplantılar yaptık, ama Gazipaşa’ya görevle ilk gelişimiz. Bu açıdan birazda tanışma toplantısı olacak. Değerli arkadaşlar, büyük bir atılım içerisindeyiz, büyük bir örgütsel atılım içerisindeyiz, büyük bir mali atılımın içerisindeyiz.

 

“TÜRKİYE’DE SİYASETİ BİZ BELİRLİYORUZ”

 

Partimiz geçtiğimiz dönemde 2014’ten bu yana Türkiye’de siyaseti belirleyen, politikayı belirleyen, Türkiye’ye yön çizen parti konumunda. Bunu artık sadece biz söylemiyoruz, dışımızdaki insanlarda söylüyor. Hatta bunu biz söylemiyoruz bizim düşmanımız olan, bize düşman olan kuvvetler bile bunu söylüyor. Meral Akşener’e bakıyorsunuz; “Türkiye’yi Doğu Perinçek yönetiyor” diyor yine diğer siyasi partilere bakıyorsunuz hükümeti artık Doğu Perinçek yönlendiriyor diyorlar. Bugün artık Vatan Partisi’nin politikalarının adım adım Türkiye’nin politikası olduğu bir dönem yaşıyoruz. Yıllardır Türkiye’ye Amerikan emperyalizminin ne olduğu bizler anlattık. 1968’den beri Amerikan emperyalizmi Türkiye’yi bölmeye çalışmakta parçalamaya çalışmakta diyen biziz. Bugün artık bunu Türkiye’de bilmeyen yoktur” dedi.

 

“TÜRKİYE KARARLI BİR MÜCADELE BAŞLATTI”

 

Türkiye’nin PKK ve FETÖ’ye karşı kararlı bir mücadele başlattığının altını çizen Üsküplü, “Gazipaşa’da da nereye gitsek, üreticiye gidelim, öğrenciye gidelim, tarlaya çıkalım, yaylaya çıkalım Amerika nedir? Desek Amerika PKK’yı destekleyendir, Türkiye’yi bölmeye çalışan emperyalist kuvvettir. Bunu Türkiye’ye öğreten biziz. Silivri duvarlarını 2014 yılında yıkan bizleriz, eminim buradaki pek çok arkadaşımızda oradaydı o duvarları yıkarken, o mücadeleyi verirken hep beraberdik. 2014 yılında bu Silivri duvarlarını yıkmamızdan beri Türkiye’deki süreç değişti. 2015 de PKK’ya karşı kararlı bir mücadeleye başladı, FETÖ’ye karşı kararlı bir mücadeleye başlattı devletimiz. 2016’daki hain FETÖ Amerikancı darbesini devlet, millet, ordumuz el ele yıktık, ezdik. Amerikan gladyosunu darmadağın ettik. 2016’dan bu yana süreç hızlandı.

 

“MEHMETÇİĞİ EZECEK, YENECEK BİR KUVVETTE YOKTUR”

 

Suriye’nin kuzeyinde kurulmak istenen Amerika’nın kukla devleti 2. İsrail devletini yine engelleyen biziz, Vatan Partisi. O tartışmaları hatırlarsanız 2016’da 2015’te TSK Suriye’ye gireceği zaman Türkiye’de bazı siyasetler ‘aman Suriye’ye girmeyin, Suriye bataklıktır oraya girersek çıkamayız, Mehmetçiğin orada ne işi var?’ dediler, hatırlarsanız. Köşe yazarları bunları yazdı: 'Aman Mehmetçik oraya girmesin, Mehmetçiğin postalı yok, silahı yok, mahvoluruz’ dediler. 2021 yılına geldik bugün artık Suriye’de o 2. İsrail’i kurmak mümkün değil. Mehmetçiği ezmeden, Mehmetçiği yenmeden kurmak mümkün değil. Mehmetçiği ezecek, yenecek bir kuvvette yoktur” diye konuştu.

 

“TÜRKİYE’NİN ÖNÜNDE BİR ATILIM SÜRECİ VAR”

 

Vatan Partisi’nin ülkenin geleceğine yön verecek projeler ürettiğine değinen Üsküplü, “Bugün Türkiye’nin önünde bir atılım süreci var. Ülkemizin, emperyalizmden kopacağı kendi ayakları üzerinde duracağı bir sürece doğru hızla gidiyoruz. Türkiye’nin büyük ekonomik zorlukları var bunları hep beraber yaşıyoruz. Geçmişten gelen anlayış hatalarından gelen, sistem hatalarından gelen büyük ekonomik zorluklar var. Özel sektör üzerine kurulmuş Liberalizm dedikleri bir ‘isteyen istediğini yapsın’ sistemi üzerine kurulmuş bir ekonomik sistem var Özal’dan bu yana. Bu sistemin getirdiği büyük zorluklar var. Bu zorluklarla hep beraber karşılaşacağız. Pandemi, salgın süreci bittikten sonra bizleri önümüzde büyük bir ekonomik yıkım bekliyor.

 

“ÇELİK GİBİ BİR PROGRAMIMIZ VAR”

 

Türkiye’nin bu ekonomik yıkıma da çözümü olan tek parti Vatan Partisi. Genel Başkanımızın ‘Üretim Devrimi’ kitabı, partimizin üretim programı, üreticinin önünü açan, sanayicinin önünü açan ‘üret arkadaş’ diyen ‘üret, ürettiklerini emperyalistlere peşkeş çekmeyelim kendi elimizle satalım’ diyen bir programımız var. Bu programı uygulamanın zamanı gelmiştir. Bakınız bizim, Vatan Partisi’nin en büyük kuvveti sahip olduğumuz program. 1968’den beri, olağanüstü bir program ortaya koymuşuz çelik gibi bir programımız var. 1968’den beri, olağanüstü bir genel başkanımız var. Sadece bizim değil Türkiye’deki bütün milli kuvvetlerin lideridir Doğu Perinçek. Doğu Perinçek dendiği zaman herkes anti-emperyalizmi anlar, devrimci mücadeleyi anlar, çelik gibi bir disiplin, çelik gibi bir irade hatırlar. Olağanüstü bir genel başkanımız var. Partimizin bu 50 yılda yetiştirdiği sizlerin de aralarında olduğu değerli bir kadromuz var. Güçlüyüz. Bütün o siyasi partilerden hele bugün Biden’in arkasına takılan, Amerika’nın arkasına takılan bütün o siyasi partilerin hepsinden daha kuvvetliyiz. Daha güçlüyüz. Bugün artık bizim atılım yapma vaktimiz gelmiştir. Programımız hazır, kadrolarımız hazır, liderimiz, liderliğimiz hazır. Yapılacak olan tek şey bugün artık kollarımızı sıvamak millet içerisinde, üretici içerisinde, çiftçi içerisinde, köylü içerisinde, sanayici içerisinde, memur içerisinde örgütlenmek, büyümek zamanı gelmiştir. Sahaya inmek diye tabir ederiz ya siyasette sahaya inmenin meydanlara çıkmanın zamanı gelmiştir” şeklinde konuştu.

 

“HERKES BİR ÜYE YAPSIN”

 

Vatan Partisi’nin üye bazında da büyümesi gerektiğine dikkat çeken Üsküplü, “Kendimize bir hedef belirleyelim. Burada bulunan herkes en az bir kişiyi partimize üye yapsın. Ben Gazipaşa’daki üyelerimizin en az bir kişiyi partimize üye yapacağından eminim. Her üye, partimize yeni bir üye kazandırsa, partimiz üye bazında da büyür” diyerek konuşmasını sonlandırdı.  Üsküplü’nün ardından konuşan Vatan Partisi Gazipaşa İlçe Başkanı Fikret Çalışkan’da üye sayısının arttırılması gerektiğine vurgu yaparak, partinin ekonomik olarak rahatlatılmasına dikkat çekti. Toplantı, soru-cevap şeklinde devam etti.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27