FATURA TEPKİSİ

YEREL 19.06.2021 10:18:47 0
FATURA TEPKİSİ

 

Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, iş yerlerine gelen yüksek su faturalarına tepki gösteren Gazipaşalı fırıncıların taleplerini ASAT’a iletti.

 

Gazipaşa’da fırın işleten iş yeri sahipleri, iş yerlerine gelen su faturalarına tepki gösterdi. Yaşadıkları sıkıntılar karşısında harekete geçen fırıncılar, kendi aralarında imza topladı. Topladıkları imzaları Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez’e teslim eden fırın işletmecileri, yüksek gelen su faturaları karşısında ASAT’ın atacağı adımları bekliyor. İstiklal Mahallesi Rasih Kaplan Caddesi üzerinde Barışkan Unlu Mamuller ve Ekmek Fırını isimli iş yerini işleten Hüseyin Barışkan, ASAT’ın kendilerine ilk 15 tonluk kullanımda indirim yaptığını belirterek, “Fırınlar 15 ton suyu 2 ya da 3 günde kullanıyor. ASAT’ın sunduğu bu imkan biz fırıncılara yeterli olmuyor” dedi.

 

SÖNMEZ ESNAFIN TALEBİNİ ASAT’A İLETTİ

 

Konuyla ilgili konuşan Esnaf Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, fırıncıların taleplerini yerine getirmek için çalışmalara başladıklarını belirtti. Toplanan imzaların, dilekçeyle birlikte dün itibariyle ASAT Genel Müdürlüğü’ne gönderildiğini ifade eden Sönmez, “Fırıncı esnaflarımızın bu yönde bir isteği oldu. Ekmek fiyatlarına karşı giderlerinin fazla olduğunu, pandemi döneminde işlerinin azaldığını ancak, giderlerinin arttığını söylediler. Esnafımızın su faturalarında yaşadıkları sıkıntıları aşmak için ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt ile görüştüm. Odamız tarafından yazılan yazıyı kendilerine gönderdik. Esnafımızın taleplerini yetkililere ilettik. İnşallah en kısa zamanda olumlu bir cevap alırız” dedi. 

 

EKMEK ZAMMININ ODAMIZLA İLGİSİ YOK

 

Ekmeğe yapılan zamla ilgili de konuşan Başkan Sönmez, ekmek zammının Gazipaşa Esnaf Odası’yla ilgisinin olmadığını dile getirdi. Sönmez, “Kamuoyunda, ekmeğe yapılan zammın, Gazipaşa Esnaf Odası tarafından yapıldığı gibi bir algı var. Zammın odamızla ilgisi yoktur. Normalde bu zam yılbaşında yapılacaktı. Ancak ekmek zammıyla ilgili Antalya Valiliği itirazda bulundu. İtirazın ardından zam konusu mahkemelik oldu. Antalya 4. Asliye Ticaret mahkemesi, Antalya Valiliği’ni haksız bularak Valiliğin koyduğu tedbir kararını kaldırdı. Antalya Fırıncılar Odası da yaptığı açıklamayla ekmeğin gramını 10 gram daha artırarak 2.00 TL’den satılacağını açıkladı” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27