RİSK AZALIYOR

SAĞLIK 19.06.2021 10:17:29 0
RİSK AZALIYOR

 

Gazipaşa’da düşüşe geçen korona virüs vaka sayısı, HES uygulamasındaki risk haritasına da yansıdı. Son haritada ilçedeki 4 noktada korona virüs vakasının olduğu görüldü.

 

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tüm dünyada olduğu gibi Gazipaşa’da da etkisini gösterdi. Salgın nedeniyle ilçede ölümler olurken, vaka sayıları da zaman zaman zirve yaptı. Alınan tedbirler ve 17 günlük tam kapanma döneminin ardından vaka sayılarında düşüş olduğu görüldü. İlçede aşı uygulamalarının da hız kazanmasıyla birlikte günlük vaka sayısında büyük bir azalma görüldü. Son bir iki gündür ilçede yeni pozitif vakaya rastlanılmadığı öğrenildi. 

 

4 NOKTADA VAKA GÖRÜLÜYOR

 

Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Hayat Eve Sığar' (HES) uygulamasına göre; Gazipaşa’da 4 noktada koronavirüs vakasının olduğu görüldü. Gazipaşa’da günden güne düşüşe geçen koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı, HES uygulamasındaki risk haritasına da yansıdı.  Gazipaşa’da tespit edilmiş koronavirüs hastalarının ve temaslı riskli kişilerin adresine göre oluşturulan HES uygulamasında, 4 noktada karantina olduğu görüldü.

 

VALİ YAZICI’DAN VATANDAŞA ÇAĞRI

 

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’nin haftalık vaka tablosunu paylaştı. Paylaşılan tabloda Antalya’da 5-11 Haziran haftasında 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık toplam vaka sayısı 28,49 olduğunu görüldü. Konu ile ilgili sosyal medya hesabından bir açıklamada bulunan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, “5 - 11 Haziran haftasında 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık toplam vaka sayımız 28,49 oldu. Antalya’mızda vaka sayısı düşmeye devam ediyor. Kurallara uyarak vaka sayısındaki düşüşü sürdürelim. Randevumuzu almayı ve aşı olmayı ihmal etmeyelim” dedi.