“BORCUMDAN ONUR DUYARIM”

SİYASET 18.06.2021 09:19:06 0
“BORCUMDAN ONUR DUYARIM”

 

MHP İlçe Başkanı Terzi’nin kendisini hedef alan açıklamalarına cevap veren geçmiş dönem Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Adil Çelik yönetimine devredilen borçla ilgili olarak, “Onur duyacağım bir borçtur” dedi.

 

Gazipaşa’da, 2004-2014 yılları arasında Gazipaşa Belediye Başkanlığı görevi yapan Harita Mühendisi Cemburak Özgenç, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gazipaşa İlçe Başkanı Numan Terzi’nin, 14.06.2021 tarihinde gazetemizde çıkan açıklamalarına, mektup edasıyla yazdığı yazılı basın açıklamasıyla cevap verdi. Terzi’nin isim vermeden kendini eleştirdiğini ifade eden Özgenç, “MHP ilçe Başkanı Sayın Numan Terzi’nin açıklamalarını okudum. Numan Terzi açıklama yaparken aklınca isim vermeden benim de görev yaptığım dönemi açıkça hedef almıştır. Numan Terzi; Cebeli’nin, İş Bankası binasının olduğu yerin ve daha birçok yerin satıldığını bu yerlerin benden sonra tekrar kazanıldığını, benim dönemimde belediyenin her yerinin ve her şeyinin icralık olduğunu, 88 milyon liralık borç yapıldığını vs. açıklamasında belirtmiştir” dedi.

 

“BU KADAR ACIMASIZLIĞI BAŞKA HİÇBİR YERDE GÖRMEDİM”

 

Başkan Terzi’nin kendisini acımasızca eleştirdiğini dile getiren Özgenç, “Değerli kardeşim Numan; kardeşim diyorum çünkü insanlar bilmez ama biz iki kardeş gibi büyüdük. Ben, belediye başkanlığı yapmış birisine bu kadar acımasızlık ve haksızlık yapıldığını başka hiçbir yerde görmedim. Önce sana Cemburak Özgenç belediye başkanı iken nereleri satın almış, nereleri kamuya kazandırmış tane tane anlatayım. Hafızalarınız biraz tazelensin, eğer yoksa da biraz bilgilenin. Umarım “Utanma” diye tanımladığımız duygular birazcık da olsa kafanızda oluşur. Sizin partiniz MHP’nin kurucusu olan merhum Alpaslan Türkeş adına İstiklal mahallesinde bir park yapıldı biliyorsunuz. Bu parkın olduğu alanı imar planında genişletip; yollar, otoparklar ve yeşil alanlarla birlikte 12 dönüme çıkaran birileri var, işte o birileri biziz. Bu alanın maddi değeri bugün 25 milyon liradır. Bu alanı kamulaştıran, tapusunu Gazipaşa Belediyesinin malı yapan adamın adı; Cemburak Özgenç’tir” ifadelerini kullandı.

 

“CAMİYİ BİLE YAPAMADINIZ”

 

Yaptığı icraatları sıralamaya devam eden Özgenç, “Bu parkın yanında, 3 dönüm cami alanını. Ancak camiyi de bir türlü yapmayı beceremediniz. İmar planına durup dururken koyarak, üstüne üstlük tapusunu kamulaştırıp, İlçe Müftüsüne teslim eden adamın adı; Cemburak Özgenç’tir. Arsa değeri 8 milyon Türk Lirasıdır. Hani Denizkızı kavşağından şehir merkezine giriyorsunuz ya, hah tam orda dur, girme. İşte o cadde, yani Halk bankası, Hüseyin Bilgiç İş merkezi, 82 Salı Pazarı ve Gazipaşa Adliye Sarayı’nın önündeki caddenin tamamı, Adliye Sarayı’nın arkasındaki caddenin neredeyse tamamı bir vatandaşımızın tapulu malıydı. “Tel örgü ile çevireceğim, malımı derhal boşaltın” diyerek bize 2009 yılında başvuru yaptı. Toplam 15 dönüm. Bu 15 dönümü şimdi parayla alamazsın. En az 80 milyon liradır.

 

“ADLİYE SARAYI’NIN YERİNİ DE BEDELSİZ BAKANLIĞA DEVRETTİK”

 

Adliye Sarayı’nın yerini de bedelsiz olarak Adalet Bakanlığına devreden (karşılıksız) ve bu caddelerin tapusunu Gazipaşa Belediyesine kazandıran adamın adı; Cemburak Özgenç’tir. Hani iş dönüşü evine giriyorsun, şöyle güzel bir duş alayım diyorsun. Banyo ve tuvaleti kullanıyorsun, sifonu çekiyorsun, kirli sular kanalizasyona gidiyor ya işte o kirli suların arıtıldığı 25 dönümlük Atık Su Arıtma Tesisi Alanını kamulaştırarak Belediyenin malı yapan adamın adı; Cemburak Özgenç’tir. Bugün ki değeri 10 milyon liradan fazladır.

 

“TİCARİ ALANI PARKA ÇEVİRDİK”

 

Deniz yolunda gençlerimiz nikah kıyıyorlar, hemen alt tarafında çok güzel bir su kaynağı var. İmar planında eskiden 5 katlı konut ve ticari olan bu alanı; Ilıca Parkı yaparak Kamuya kazandıran, yaklaşık 6 dönümlük bu alanı Halkın malı yapan adamın adı; Cemburak Özgenç’tir. Bugün değeri 25 milyon liradan az değildir. Yeni Emniyet müdürlüğünün arsası, Pazarcı’daki anaokulu arsası, Kültür Merkezinin arsası, İmam Hatip Okulunun arsası, Koru Sahilindeki fenerden kaleye doğru uzanan sahildeki park alanının tamamını kamulaştırarak kamuya kazandıran adamın adı; Cemburak Özgenç’tir. Daha çok fazla alanlar var ancak yazmaya üşendiğim için bu konuya şimdilik ara veriyorum” ifadelerini kullandı.

 

“İŞ BANKASI’NIN OLDUĞU YERDE BELEDİYENİZ ARSASI YOKTU”

 

“İş Bankası’nın olduğu yerde belediyeniz arsası yoktu” diyen Özgenç, “18. Madde uygulaması ile birlikte o alanda artık parselleri toplayıp, ihdaslarla birlikte Belediyemiz adına durup dururken bir parsel oluşturduk. İhale ile sattık ve parayı SGK borçlarına yatırdık. Yani bu arazi oluşturan bizim bu konudaki uzmanlık birikimimizdir” dedi.

 

“İNSAN BİRAZ UTANIR”

 

Terzi’nin dile getirdiği Cebelli Tepesi iddialarının yalan olduğunu öne süren Özgenç, “Cebeli tepesini Adil Çelik geri aldı demişsin. Bu koca bir yalandır. İnsan biraz utanır. Satıldı dediğiniz yer Cumhuriyet Mahallesi, 6 ada 65 parseldir. Tapusu Belediyenindir. 4 dönüm 937 m2’dir. Peki, Cebeli Tepesi çevresi ile birlikte kaç dönümdür? Toplam 24 dönümlük bir park alanıdır. 24 dönümlük alanın seçime 2 gün kala, icradan sadece 4 dönüm 937 m2’lik kısmı satışa çıkarılmıştır. Satışa çıkaranlar Kombi mağdurlarıdır. Sahildeki kombi arsası dediğimiz arsa ile birlikte Satış işlemi seçime 2 gün kala perşembe günü yapıldı ve ben, Avukat Ömer Türker’in ofisinde, Avukat Ali Akyol, Avukat Sema Şenli ile birlikte toplantı yaparak ve onlara yetki vererek ihalenin iptali davasını açtık. 1 günde dava mı biter. Seçim sonrası çok doğal olarak bu arsaların satışı iptal edildi. Sende çıkıp sahte kahramanlık hikayeleri anlatıyorsun. Cebeli Tepesinin kalan 19 dönümü ne oldu. Kim kamulaştırdı, yaklaşık 5 dönümünü vatandaşlar parselasyon yaparken bedelsiz terk etti. Kalan 14 dönümünü kamulaştıran adamın adı; Cemburak Özgenç’tir. Tapu ve Kadastroya gidip kayıtlardan gün gün öğrenebilirsiniz” diye konuştu.

 

“BIRAKTIĞIM BORÇ ONUR DUYACAĞIM BİR BORÇTUR”

 

2014 yılında Adil Çelik yönetimindeki belediyeye devredilen 88 milyonluk borçtan onur duyduğunu dile getiren geçmiş dönem Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, “Son olarak benim dönemimde 88 milyon liralık borç’tan bahsetmişsin. Evet, doğru ama bu benim için ve çocuklarım için onur duyacağım bir borçtur. Çünkü bu Belediyemizin de ortağı olduğu İller Bankası’na olan alt yapı yatırım borcudur. Atık su arıtma tesisi, Sugözü içme suyunun çelik borularla ilçeye getirilmesi, yağmur suyu drenaj hatları, şehir içi içme suyu şebekesi, 75 Kilometrenin üzerindeki Kanalizasyon şebekesinin tamamı iller bankasına yani Belediyemizin de ortağı olduğu Bankaya uzun vadeli yatırım borcumuzdu ve paylarımızdan her ay düzenli kesilerek ödeniyordu. Suyu getirmek, arıtma yapmak, kanalizasyon yapmak suç mu? Şimdi ne güzel ilçemiz su sıkıntısı yaşamıyor. Ve bu alt yapı borcu Büyükşehir Yasası ile birlikte yine bizim dönemimizde Valilik koordinatörlüğünde oluşturulan komisyon çalışmaları ile birlikte Antalya Büyükşehir Belediyesine aktarıldı. Kötü mü oldu. Alt yapımız bitmişti ve borcumuz da sıfırlandı. Geriye ne borcu bırakmışım?” dedi.

 

“TERZİ’YE CANLI YAYIN DAVETİ”

 

“Şimdilik sözlerimi bitiriyorum ama şimdilik… Bak değerli kardeşim Numan, eğer istersen senin ve senin davet edeceğin kişilerle birlikte, istediğin bir ortamda internet üzerinden bir canlı yayın yaparak bu konuları tartışalım ve insanlar izlesin” diyen Özgenç, “Herkes gerçekleri görsün. Daha sonra da bu konuları kapatarak Gazipaşa’nın geleceğini konuşalım. Bugüne kadar kimse cesaret edip karşıma çıkmadı ya da çıkamadı. Genel de uzaktan atıp tutmayı seviyorlar. Beni tanırsın korkulacak birisi değilim. Lütfen teklifimi kabul et, bakalım bu belediyeyi borçla mı devretmişim, ne yapmışım ne yapmamışım insanlar bir kez daha görsün. Belediyeden hiçbir beklentisi olmayan ve Gazipaşa’nın geleceği için iyi şeyler düşünenler zaten bu gerçekleri görüyorlar. Umarım teklifimi kabul edersin. Sende bu cesaret var değerli kardeşim, sana güveniyorum. En içten Sevgi ve Saygılarımla… Çocukluk arkadaşın Burak” şeklinde ifadeler kullandı.