“ATATÜRK PARKI’NA KIYMAYIN”

SİYASET 17.06.2021 13:54:16 0
“ATATÜRK PARKI’NA KIYMAYIN”

 

Vatan Partisi Gazipaşa İlçe Başkanı Fikret Çalışkan, Atatürk Parkı’nda yapılacak imar değişikliği ile ilgili açıklamada bulundu. Parkın Gazipaşa’nın en önemli parkı olduğunu ifade eden Çalışkan, parkın daha da genişletilmesi gerektiğini savunarak, “Atatürk Parkı’na kıymayın” diyerek belediyeye seslendi.

 

GAZİPAŞA’DA, Yeni Mahalle, Atatürk Parkı ve Cumhuriyet Meydanı’nı içine alan 18 uygulaması gündemdeki yerini koruyor. Vatan Partisi Gazipaşa İlçe Başkanı Fikret Çalışkan, konuyla ilgili Atatürk Parkı içinde basın açıklaması yaptı. Çalışkan’a partinin yönetim kurulu üyeleri destek verdi. Atatürk Parkı’nın Gazipaşa’nın en önemli parkı olduğunu ifade eden Çalışkan, parkta yapılacak imar değişikliğine karşı çıktı. Parkın imkanlar el verdiği şekilde genişletilmesi gerektiğini savunan Çalışkan, “Atatürk Parkı’na kıymayın” dedi. İlerleyen yıllarda Atatürk Parkı’nın mevcut haliyle bile ilçede yetersiz kalacağını ifade eden Çalışkan, “Şehirlerde yeterli büyüklükteki parklar halkın dinlenme, sohbet etme, konuklarıyla gidip gezme ve çocukların oyun alanları gibi önemli bir işlev görmektedir. Kent büyüdükçe, hem kentin hem de kente yaşayan halkın nefes alacağı alanlardır. İlçemizde Atatürk Parkı büyük gibi olsa da 10-20 yıl sonra yeterli olmayacaktır. Adını Atatürk’ten alan ilçemizin merkezindeki bu park ilçemizin en önemli parkıdır. Olanaklar el verdiğince daha da büyütülmelidir” dedi.

 

Atatürk Parkı ile ilgili önerilerini de sıralayan Çalışkan, “Şu anda orada bir 18 uygulaması ve plan değişikliği yapılmaktadır. Bu uygulamaya itirazlarımız ve önerilerimiz vardır. Dikkate alınmasını dileriz.

 

1. Parkımız mevcut Kaymakamlık binası ve PTT’nin arkasında olup iki kurum arasındaki 30-40 metrelik boşluk parkımızı Cumhuriyet Meydanıyla birleştirmektedir. Yapılan planda bu boşluk rekreasyon alanına çevrilmiştir. Yani buraya 1-2 katlı kafeterya vb. inşaat yapılabilecektir. Buda Cumhuriyet Meydanıyla parkı ayırmaktadır.

2. Kaymakamlık binası arkasındaki otopark D400 karayoluna bitişik kamu hizmet alanıyken ticari alana çevrilmiştir. Çok katlı binalar yapılacaktır. İlçemize kamu alanı gerekmiyorsa burası parka dahil edilip park büyütülmelidir. Daha önce yapılan bir planda burası kültür merkezi için ayrılmış, itirazlar ve görüşmeler sonucunda kültür merkezi Pazarcı Mahallesine taşınmıştır. Ancak ticari alana çevirmenin amacı birkaç hissedarı memnun etmek içindir.

3. Belediye Başkanımız ‘önceki planda park 20 dönümdü, biz şimdi 30 dönüme çıkardık ‘diyor. Önceki planda parkın etrafında değişik yerlerde 10 dönüm civarında otopark vardı. Yeni planda otoparklar görünmüyor. Park 10 dönüm bu otoparklarla mı büyütüldü? Böylece birkaç kişi adına ticari alan yaratılmış olmadı mı?

4. İlçe merkezimizdeki resmi kurum alanları (Kaymakamlık, Belediye, PTT vb.) Bugün yeterli gibi görünse de ilçe büyüdükçe yetersiz hale gelecek ve bu alanlara ihtiyaç duyulacak. Onun için bu alanlar ticari alana çevrilmemelidir.

5. Hükümet Konağı halk tarafından yapılmış, tarihi değer taşıyan bir binadır. Burası belediye hizmet alanındadır. Burası ticari alana çevrilerek kamu zararı oluşturuyor. Daha çok sayılabilecek nedenlerle açılacak bir davada bu planın mahkemece iptal edileceğine inanıyoruz ve ilgililerin önceki plana mahkemece verilen iptal davasının sonucunu incelemesini öneririz.

6. Geçen günlerde yaptığımız basın açıklamasında satarak kalkınma olmaz demiş ve satılan birkaç yerin ismini vermiştik. Şimdi öğreniyoruz ki belediyenin tüm gayrı mülkleri icralıkmış. Bu icralık mülklerin dosyaları KOMBİ arazisine taşınarak icralar kaldırılmış ve bölüm bölüm (Burhan,Yakacık ve diğer mahallelerde)satışa çıkarılacakmış” dedi.

 

“ÖNCEKİLERE UYMAYIN”

 

Vatan Partisi Gazipaşa İlçe Başkanı Çalışkan, “Sizden önceki belediye başkanları satışlar yapmış, siz de yapacaksınız. Gelin öncekilere uymayın tam aksine satacağınız yerlerden edinimlerin bir bölümünü Atatürk Parkı’ndaki hissedarların hisselerinin kamulaştırılmasına ayırın. Böylece geleceğe dönük çok güzel bir park oluşturalım” ifadelerini kullandı.

 

“HES’E KARŞIYIZ”

 

Gökçeler Barajı ve Sugözü su kaynağına yapılacak HES projelerine de karşı olduklarını dile getiren Çalışkan, “Yerel basında tartışmalardan öğreniyoruz ki; Gazipaşa’ ya içme ve sulama suyu sağlanması amacıyla yapılan Gökçeler Barajı’nda bir şirket tarafından HES yapımı başlatılmış. HES’in asıl anlamı suyun kullanım hakkını devralmaktır. İlçemize içme suyu sağlayan Sugözü kaynağında da HES çalışması varmış. Bu gerçekleşirse musluklarından su içen halkımızı hazır suya mahkum ederiz. Basında atışıp tartışarak, horoz dövüşü yapmayı bırakalım. Siyasi partiler, kitle örgütleri temsilcileri, dernekler, muhtarlar, sendikalar ve halk önderleriyle en kısa sürede bir toplantı yapılıp halk aydınlatılmalı, toplantı sonunda ortaya konulan görüşler doğrultusunda bir eylem planı hazırlanarak hayata geçirilmelidir. Toplantı çağrısını iktidar partisi AKP ilçe başkanı, yerel iktidarın(CHP)ilçe başkanı ve Belediye Başkanının birlikte yapmasının uygun olacağını düşünüyoruz. Yer, gün, tarih ve saat belirleyerek pandemi kurallarına uygun olmak koşuluyla yapılacak toplantıda alınana kararlar metin haline dönüştürülüp imzalanmalıdır. Katılan örgüt temsilcilerinden bir yürütme kurulu oluşturulup acil olarak eyleme geçilmelidir. Tekrar söyleyelim Gökçeler barajında halkın daha hizmetine sunulmayan suyun yapılacak HES’ten geçerek içme ve sulama için kullanıma sunulacağı Gazipaşa gündemine düşmüştür. Bu konu Gazipaşa için hayati önemdedir. İlçemizin sorunlarını hep birlikte hareket ederek çözelim. Siyasi duruşumuzu Gazipaşa’mızın ortak menfaatleri için birleşerek gösterelim. Vatan Partisi Gazipaşa için her göreve hazırdır” şeklinde konuştu.