SİSTEM KRİZİ

YEREL 16.06.2021 09:14:37 0
SİSTEM KRİZİ

 

Gazipaşa’da aşılama sürecinin hız kazanmasıyla birlikte aksaklıklar da ortaya çıkmaya başladı. Dün hastaneye aşı olmaya giden vatandaşlar, sistem arızası nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kaldı.

Koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede en önemli silahlardan birisi olan aşılama ülke genelinde hız kazandı. Türkiye’de 40 yaş veya üstünün yanı sıra yaş sınırı olmaksızın tüm öğretmenler, müzisyen, film ve dizi prodüksiyon ekipleri, öğretim üyeleri ve üniversite personeli gibi meslek kolları aşılama programı kapsamına alındı. 15 Haziran'dan (dün)itibaren ise SGK'ya kayıtlı tüm memur ve işçiler aşıda öncelikli gruba dâhil edildi.

 

RANDEVU ALMAKTA FAYDA VAR

 

Gazipaşa’da da aşı önceliği tanınan vatandaşlar sağlık kuruluşlarının yolunu tuttu. Gazipaşa’da aşıda öncelikli grupların artmasıyla birlikte aksaklıklar da ortaya çıkmaya başladı. Alo 182 Hastane Randevu Sistemi’nden, e nabız veya e-Devlet üzerinden randevu alanların yanı sıra randevu almadan sağlık kuruluşlarına gidenler yoğunluğa neden oldu. Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında sağlık kuruluşlarının önünde aşı sırası bekleyenler adeta salgına davetiye çıkardı. Aşı sıralarının gelmesini beleyen vatandaşlar, sosyal mesafeyi unuttu. Vatandaşların sağlık kuruluşlarına randevu alıp gitmeleri, maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmelerinde fayda var.

 

VATANDAŞIN SİSTEM İSYANI

 

Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne koronavirüs aşısı yaptırmaya giden vatandaşlar, dün sistem arızasıyla karşı karşıya kaldı. Randevu alanların yanı sıra randevusuz gelenlerin de olmasıyla hastane içinde ve dışında yoğunluk yaşandı. Hastane önünde dakikalarca bekleyen vatandaşlar duruma sitem etti. Aşı randevusu saat 09.00’da olan bir vatandaş, 09.40’ta aşı olduğunu belirtti. Bu duruma sitem eden vatandaş, “Aşı randevumu sabah 09.00’a almıştım. Yaklaşık 40 dakika sonra aşı oldum. Sistem arızalıymış. Bu kadar yoğunluğun olduğu bir günde bu arızaların daha çabuk giderilmesi gerekiyor. Dışarıdaki kalabalığı görüyorsunuz, içeride daha çok insan bekliyor. Randevu alan da almayan da gelmiş. Sitemde de böyle bir arıza çıkınca aşı sırasında değil adeta virüs sırasında bekliyoruz”  dedi.

 

Gazipaşa’da sırası gelen vatandaşlara Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde, Gazipaşa İlçe Sağlık Merkezi’nde, Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezi’nde, Gazipaşa Merkez Aile Sağlığı Merkezi’nde, Çobanlar Aile Sağlığı Merkezi’nde ve Kahyalar Aile Sağlığı Merkezi’nde aşı uygulanıyor.

 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27