KURSLAR 5 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR

EĞİTİM 16.06.2021 09:10:23 0
KURSLAR 5 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR

 

Gazipaşa’da yaz Kur'an kursları, 5 Temmuz'da yüz yüze olarak eğitime başlıyor. Başvurular 21 Haziran-11 Temmuz 2021 tarihleri arasında cami ve Kur’an kurslarına yapılacak.

 

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, yurt genelinde 5 Temmuz Pazartesi günü başlayacak yüz yüze Kur'an kursları 20 Ağustos Cuma günü sona erecek. Bu kapsamda Gazipaşa Müftülüğü’ne bağlı cami ve Kur'an kurslarında yaz Kur’an kurslarında da 5 Temmuz 2021 Pazartesi günü itibariyle eğitim öğretim başlıyor. Kur'an kurslarına katılmak isteyenler 21 Haziran-11 Temmuz tarihlerinde cami, Kur'an kursları veya ‘www.diyanet.gov.tr’ internet adresi üzerinden başvuru yapılabilecek.

 

Bu kapsamda, kurslara 4-22 yaş grubu arasındaki çocuk ve gençler başvuruda bulunabilecek. Buna göre, 4-9 yaş grubu öğrencilerin velileri, evlerine en yakın Kur'an kursuna bizzat veya web sitesi üzerinden başvuru yapabilecek.  10-15 yaş arası öğrenci velileri ise başvurularını bizzat veya web sitesi üzerinden gerçekleştirebilecek, eğitimleri tercihlerine göre yüz yüze veya çevrim içi olacak. 16-22 yaş arası öğrencilerin başvuruları web sitesi üzerinden alınacak, eğitimleri ise sadece çevrim içi yapılacak. Öte yandan Kur'an kurslarına, 7 yaş ve üzeri engelli vatandaşların velileri de başvuruda bulunabilecek.