Tarih: 11.06.2021 13:56

BU TAHSİSİ İPTAL ETTİR

Facebook Twitter Linked-in


Sugözü su kaynağına HES yapımı için ruhsat verildiğini söyleyen Yüksel,“Gazipaşa halkının içeceği suya HES ruhsatı alan AK Partili bir isimdir. HES yetkisini veren AK Partili bakanlardır. Ali Doğan, Gazipaşa’ya hizmet edecekse bakanlığa derhal gider ve bu tahsisi iptal ettirir” dedi.

 

Gazipaşa’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Sugözü su kaynağının özel bir şirket tarafından kamulaştırılarak Hidroelektrik Santrali (HES) yapılmak istenmesine tepki yağmıştı.  İçme suyu kaynağının elinden alınmasına karşı ilçede CHP, AK Parti, İYİ Parti ve MHP birlikte mücadele etme kararı almıştı. İYİ Partili Antalya Büyükşehir ve Gazipaşa Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Yüksel,  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan Sugözü su kaynağına HES yapılması için ruhsat verildiğini söyledi.   Meclis Üyesi Yüksel, AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan’ın bakanlıklarla görüşüp, bu tahsisi iptal ettirmesi gerektiğini kaydetti.

 


AK PARTİLİ İSME RUHSAT VERİLDİ


Sugözü su kaynağının AK Partili bir şahıs tarafından alındığını ifade eden Yüksel,”AK Partili bir isim Sugözü içme suyu bölgesi için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan HES yapımı için ruhsat almış. Gazipaşa halkının içeceği suya ruhsat alan şahıs AK Partilidir. AK Parti’den milletvekili aday adayı olmuş bir isimdir. Gücünü Ak Parti Genel Merkezi’nden aldığı söyleniyor. Ali Doğan Gazipaşa’ya hizmet edecekse, Enerji Bakanlığı’na derhal gider ve bu tahsisi iptal ettirir. Bende o zaman Ali Doğan’a teşekkür eder ve alkışlarım” dedi.

 


SORUMLULUK DOĞAN’IN SIRTINDA


Sugözü içe suyunun ilçe halkının elinden alınması halinde bunun sorumlusunun Ak Parti iktidarı olacağına değinen Yüksel, “Sugözü içme suyunu Gazipaşa halkının elinden aldırırsak, bunun sorumlusu AK Parti iktidarıdır, AK Parti Genel Merkezi’dir ve Gazipaşa’da AK Parti’yi idare eden herkestir.  Mahkemenin birinci ayağını ASAT Genel Müdürlüğü kazandı. Ancak mahkeme devam ediyor. Ali Doğan’ın Gazipaşa’da yaptığı şeyler ufak siyasettir, ufakçılıktır bu. Buranın sorumluluğu şuan Ali Doğan’ın sırtındadır. HES yetkisi alan AK Partili bir adamdır. HES yetkisini veren AK Partili bakanlardır.  Ali Doğan da Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın buradaki temsilcisidir. Onun için bakanlığa gidecek, bu suyun Gazipaşa için ne kadar önemli olduğunu anlatacak” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —