Tarih: 11.06.2021 13:49

“SATARAK KALKINMA OLMAZ”

Facebook Twitter Linked-in


Gazipaşa sahillerinde yapılan 18 uygulaması ve belediye meclisinde görüşülen arsa satışlarıyla ilgili açıklama yapan Vatan Partisi Gazipaşa İlçe Başkanı Fikret Çalışkan, “Yer satışları hiçbir sorunu çözmedi. Borçlar bitmiyor. Satarak kalkınma olmaz” diyerek belediye yönetimine seslendi. 

 


Vatan Partisi Gazipaşa İlçe Başkanı Fikret Çalışkan, Gazipaşa sahillerinde yapılan 18 uygulaması ve belediye meclisinde görüşülen arsa satışlarıyla ilgili gündem maddesi hakkında açıklamada bulundu. Belediye’nin arsa satarak kalkınamayacağını dile getiren Çalışkan, “Yer satışları hiçbir sorunu çözmedi. Borçlar bitmiyor. Satarak kalkınma olmaz” dedi. Antalya 2. İdare Mahkemesi tarafından durdurulan 18 çalışmalarına da değinen Çalışkan, “Bir buçuk yıldır kıyı koruma imar planı ve buna bağlı yapılan 18 uygulaması güncelliğini koruyor. Kahyalar’da yapılan plan ve 18 uygulamasına Gazipaşa Hepimizin Platformunca Antalya 2. İdare Mahkemesine açılan davada mahkeme yapılan uygulamalara ret kararı vererek iptal etti. Selinus ve Koru uygulamalarına açılan dava ise diğer bir mahkeme tarafından davacılara sizin burada bir arsanız yok gerekçesi ile ret edildi. Davacı avukatımız bir üst mahkemeye itiraz etti. 

 


“ÖNÜNÜZE KOYUP BİR DÜŞÜNÜN”


Sayın Belediye Başkanı, Sayın Meclis Üyeleri üç beş yatırımcı için yapılan kıyı koruma imar planı ve 18 uygulamasını önünüze koyup bir düşünün. Üç ayrı parça plan sahilimiz yaklaşık 4.5 kilometre civarında. Her üç bölümde de sahil beşer altışar adaya ayrılmış denize sıfır 18 uygulaması yapılmış. Selinus’taki sahil yolu kuzeye Karadağ’ın dibine çekilmiş ve eni 15 metre. Adalar arasından denize 8-10-12 metre eninde denize iniş yolları ayrılmış. Otopark yerleri 5-10 araçlık. Halk plajı yok. Park çocuk oyun sahaları yeşil alanlar düşünülmemiş. Doğal yapı bozuluyor. Deniz Kaplumbağaları ve Akdeniz Fokları yok sayılıyor. Beş dönümden aşağı inşaat yapılamıyor. 50 dönüme kadar yüzde altmış emsal, 50 dönümden yukarısı yüzde seksen emsalle çok katlı beş yıldızlı oteller düşünülmüş. Bu plan ve 18 uygulaması yapılırken halkın hiçbir kesiminden görüş alınmadı. Sorulduğu zaman bu planı (Kıyı Koruma İmar Planı) bakanlık yapmış üzerinde değişiklik yapamıyoruz. Buna göre 18 uygulaması yaptık deniliyor. 

 


“BU İNAT NİYE?”


Turizmden anlayışınız sahilleri beton bloklarla üç beş yatırımcıya teslim etmek mi? Bu plana mecbur ve mahkum musunuz? 18 uygulamasını bitirdikten sonra gelen tepki ve eleştiriler sonucunda halkı bilgilendirme toplantısı düzenliyorsunuz. Orada itiraz edenleri azarlıyor ne yaparsanız yapın bu planı uygulayacağız diyorsunuz. Toplantıda planlardan haberimiz yok diyenlere ben emekli olmadan Ankara da ben biliyorum siz niye bilmiyorsunuz, aklınız başınıza şimdimi geldi diye azarlıyorsunuz. Bu planları biliyordunuz da belediyenin milyonlarca lira borcunu ,gayri mülklerin icralık olduğunu bilmiyor muydunuz. Biliyorsanız bu çukura bile bile niye atladınız? Bu inat niye. Üç beş yatırımcıdan çeşitli kalemlerde almayı düşündüğünüz harçlar bağışlar vb. hiçbir yaraya merhem olmaz. Ancak günü kurtarmış olursunuz. İyi düşünün ölçün biçin tartın bu yanlış yoldan dönün. Kini inadı ve ihtirası bırakın. Güzel ilçemizin sahillerini halkın yaşayamayacağı hale getirmeyin. Zaman zaman belediyenin borçlarını öne sürüp bütün belediye mallarının icralık olduğunu söyleyerek hiçbir iş yapamıyoruz söyleminden vazgeçin. Bu planları uygulayarak belediyeye ayrılacak yerlerden bir ya da birkaç yer satmak zorundayız aksi halde bütün işler aksamaya devam edecek diyorsunuz” dedi. 

 


“SATARAK DÜZLÜĞE ÇIKILMAZ”


Gazipaşa Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı’nda tartışmalara konu olan  arsa satışlarıyla ilgili gündem maddesi hakkında da konuşan Çalışkan, “Kombi belasını halkımıza üyesi olduğunuz parti belediyesi yaşattı. Denize sıfır tapular alınıp Kombiden kurtulalım diye o arazinin en az yarısı partiniz belediyesince bir yatırımcıya satıldı. Fuar alanının karşısındaki yerlerde partiniz belediyesince satıldı. Belediye İş Merkezi denen yer ANAP döneminde yapıldı, belediyenin birkaç parça işyeri haricindeki yerlerin çoğunluğu partililerine satıldı. Kaymakamlık lojmanının yanındaki 50.yıl parkı da satıldı. Hiçbir sorunu çözmedi. Borçlar bitmiyor. Bu işler nasıl yapılmış nasıl kılıfına uydurulmuş araştırmadınız mı? Şimdi de belediyenin icralık gayrı mülklerinin tamamını Kombi arazisine toplayarak icrası kalkan yerleri peyderpey satma planlarınız var. Buda yetmedi Bel Başı Yaylasındaki 60 dönüm üzerindeki  meranın gerekli işlemler yapılarak parsel parsel satmayı düşündüğünüz söyleniyor” diyerek belediye yönetimine tepki gösterdi. 

 


“NİYE İTİRAZ ETMİYORSUNUZ?”


Sayın Meclis Üyelerimiz siz bu yanlış duruma niye itiraz etmiyorsunuz. AKP’nin , “bu planı bizim bakanlık yapmış çelişkiye düşmek istemiyoruz” söylemi bu 18 uygulamasını beraber yapıyoruz anlamına gelmez mi? Belediye Başkanımız borçlarımızın ağırlıklı çoğunluğu SGK ‘na, onu da yapılandırdık diyor. Yapılandırma sonunda bir iki taksit ödenemezse SGK’nın icra işlemini hemen başlatacağını, Kombi arazisinin satılacağını ve böylece yatırımcının önüne yol döşemek anlamı çıkmaz mı? Varsayalım bu işlerin tamamını yaptınız. Satışlar yapıldı borçlar bitirildi. 10 yıl sonra 150000 nüfuslu bir belediye nasıl görev yapacak. Yoksa belediye fes mi edilecek. Kahyalardaki uygulamanın iptal edildiği mahkeme kararından bir bölümünü belediye başkanı, belediye meclis üyelerimiz , siyasi partilerimiz ve halkımızın dikkatine sunuyor,kararın tamamını incelemelerini öneriyoruz. Kahyalar Mahallesi sahilinin 3. Derece sit alanına yönelik çevre ve şehircilik bakanlığının 07.06.2017 tarih ve 6424 sayılı kararı ile onanan, 1/25000 ölçekli çevre düzen plan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 06.08.2019 tarih ve 186157 sayılı makam oluru ile onaylanan, 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı imar planı revizyonunun imar planına, planlama tekniğine, şehircilik ilkelerine, kamu yararına uygun olmadığı sonucuna vararak dava konusu işlemlerin iptaline karar verilmiştir. Bu sonuca göre aynı zamanda yapılan ve aynı özelliklere sahip iskele ve Koru sahil koruma amaçlı imar planlarının da bir üst mahkemece Kahyalar Sahil İmar Planı gibi karar verilmesini kamu ve Gazipaşa Halkı yararı açısından bekliyoruz” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —