MİNİKLERE ETWİNNİNG BELGESİ

EĞİTİM 11.06.2021 13:29:20 0
MİNİKLERE ETWİNNİNG BELGESİ


Gazipaşa’da, Akalan İlk ve Ortaokulu’nda öğrenim gören ve çeşitli eTwinning projelerine katılan anasınıfı öğrencilerine katılım belgesi verildi. Öğrenciler, dün saat 10.00’da okul bahçesinde yapılan törenle belgelerini aldılar. Öğrencilerine belgeleri takdim eden Akalan İlk ve Ortaokulu Müdürü İlyas Yılmaz, öğrencileriyle gurur duyduğunu belirterek, projelerin devam edeceğine dikkat çekti.


Katıldıkları projeler ve projelerin öğrencilere kazandırdığı bilgi ve birikimler hakkında konuşan Akalan İlk ve Ortaokulu’da görevli Anasınıfı Öğretmeni Günay Karabulut, “Avrupa Birliği tarafından desteklenen eTwinning programlarına 4 proje ile katıldık. Arılar, ilkim, Sanat ve Masal Diyarı anlamına gelen Fairyland Projelerine katıldık. İklim projemiz, 5-9 yaş grubu için bir projesidir. Türkiye ve Avrupa ülkeleri arasındaki iklim değişikliği konusunda öğrencilerimizi bilgilendirmek, Üretim ve tüketim şeklini değiştirerek ekonomimizi sürdürülebilir kılmayı hedeflemektedir. Öğrencilerimizi Avrupa ülkelerinin iklimi konusunda bilinçlendirmek ve iklim değişikliğini daha iyi öğrenmelerini amaçlamaktadır. 


“ÇEŞİTLİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRDİLER”


Hayata geçirdiğimiz Arılar Projemizle, İnsan faaliyetlerinin bir sonucu olarak, arıların binlerce yıldır yaşadığı doğal çevre, arılara zarar veren değişikliklere dikkat çektik. Bu proje, çocukların; arıların rolünün ve yaşam üzerindeki etkilerinin farkında olmasını amaçlamaktadır. Tasarım maskotunun seyahatleri sayesinde, arı sayısındaki düşüşün nedenlerini aradık. Sanat Projemizle, sanatı seven, önemseyen bireyler yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Bu proje ile soran, sorgulayan, estetik duygulara sahip bireyler yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Öğrencilerin sanata olan ilgilerinin artırılması ve becerilerinin öğrenilmesi hedeflenmektedir. Sanat medeniyetin imzasıdır. Projemizde sanata saygılı, medeniyete imza atan bireyler yetiştirmek amacıyla ilk adım atılacak” dedi. 


Sanat ve Masal Diyarı anlamına gelen Fairyland Projesiyle, Avrupalı öğrencilere Anadolu masalları anlattıklarını söyleyen Karabulut, Fairyland Projesi’nde Gazipaşalı öğrencilerin Avrupa masalları hakkında bilgi sahibi olduğunu belirterek, projelerin devam edeceğine dikkat çekti.