UMUDA YOLCULUK BAŞLAMADAN BİTTİ

GÜNCEL 10.06.2021 11:12:57 0
UMUDA YOLCULUK BAŞLAMADAN BİTTİ


Gazipaşa’da, kaçak yollarla Kıbrıs’a gitme hayali kuran 2’si çocuk 4’ü kadın 21 Suriyeli, polis baskınıyla gözaltına alındı. Olay sırasında kaçarken yüksekten düşüp ağır yaralanan Suriyeli vatandaşın Kıbrıs hayali hastanede son buldu.

 


Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya hayali kuran Suriyeli vatandaşların saklandığı eve baskın düzenledi. Olay, salı günü saat 22.00 sıralarında Pazarcı Mahallesi Balkan Caddesi’nde bulunan bir ikamette meydana geldi. Mersin ve Konya’dan Gazipaşa’ya gelen 2’si çocuk 21 Suriyelinin yasadışı yollarla Kıbrıs’a gideceği ihbarını alan Gazipaşa polisi, Suriyelilerin saklandığı ikamete baskın düzenledi. 

 


KIBRIS HAYALİ HASTANEDE BİTTİ


Kıbrıs hayali kurarken polisi karşısında gören Suriyeliler, ne yapacağını şaşırdı. Olay sırasında polisin geldiğini görüp kaçan bir Suriyeli, yüksekten düşerek ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralı, Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunun çeşitli yerlerinde kırık tespit edilen Suriyeli, ileri tetkik ve tedavisi için ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. 

 


21 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI


Yasadışı yollarla Kıbrıs’a gitmek için Mersin ve Konya’dan Gazipaşa’ya gelen 2’si çocuk 4’ü kadın 21 Suriyeli, saklandıkları ikamette polis tarafından gözaltına alındı. Minibüsle Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Suriyeliler, kimlik tespitlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye sevk edildi. Sağlık kontrolünden geçirilen Suriyeliler, yeniden emniyete götürüldü. Emniyetteki işlemleri dün tamamlanan Suriyeliler hakkında adli ve idari işlem başlatıldı.

 


POLİS ÇALIŞMALARI DERİNLEŞTİRDİ


Olayla ilgili çalışmalarını derinleştiren Gazipaşa polisi, Suriyelileri Gazipaşa’ya getirtip konaklamaları için ev ayarlayan şahıs ya da şahısları yakalamak için çalışma başlattı. Suriyelilerin ifadelerinden yola çıkan polis, şahıs ya da şahısların izini sürüyor.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27