YÜKSEL’DEN DOĞAN’A TAVSİYE

SİYASET 9.06.2021 12:24:51 0
YÜKSEL’DEN DOĞAN’A TAVSİYE

Belediye Meclis Üyesi Yüksel, İlçe Başkanı Doğan’ın yayla yoluyla ilgili eleştirilerine “AK Parti İlçe Başkanı yayla yolundaki bir çalışmayı eleştireceğine enflasyonu, ekonomiyi, işsiz kalan gençlerimizi konuşmalı” dedi.

İYİ Partili Antalya Büyükşehir ve Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yüksel, AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan’ın yayla yolunda yapılan çalışmalarla ilgili eleştirilerine yanıt verdi. AK Parti’nin yaklaşık 20 yıldır tek başına iktidar olduğunu hatırlatan Meclis Üyesi Yüksel, “20 küsur sene içerisinde buranın sorununu çözemeyen bir yapı, bugün eleştiri hakkına sahip değildir” dedi. İlçe Başkanı Ali Doğan’ın açıklamalarını talihsiz bulan Meclis Üyesi Mehmet Yüksel, “ Ali Doğan talihsiz bir açıklama yapmış. Şöyle ki, AK Parti yaklaşık 20 yıldır Türkiye’de tek başına iktidar. AK Parti 20 yılda ilçenin yol problemini çözememişse, Büyükşehirin hizmet alanı olduğu dönemde AK Parti burada iktidardı. Evveliyatında özel idare döneminde de, özel idarenin yetkisindeydi bu yollar. 40 küsur tane mahallemizin kullandığı, yaylaları bağlayan ana arter yayla grup yolumuzdur burası. Buranın yolunu 20 küsur sene içerisinde çözemeyen bir yapı, bugün eleştiri hakkına sahip değildir. Önce onu tespit edelim” diye konuştu.

“20 KİLOMETRE ASFALT DÖKÜLECEK”

Yayla yolunun bir bölümünü geçtiğimiz yıl asfaltlandığını kaydeden Yüksel, bölgede yaklaşık 20 kilometre asfalt dökeceklerini söyledi. Stabilize çalışmasının toz çıkarmadan yapılamayacağını söyleyen Yüksel, “Yayla yolunun bir bölümünü geçen yıl asfaltladık. Bizim anlayışımız, her sene devletin parasını çarçur ettirmemek adına yapıln bölgeyi sağlam bir şekilde yapmak. Ali Doğan’ın açıklamış olduğu bölgede şuan stabilize çalışmamız var. Stabilize çalışmanın tozsuz yapılabildiği bir ortam varsa, AK Parti’nin böyle bir icadı varsa biz bundan faydalanırız. Geçen seneki yaptığımız yoldan devam etmek üzere; o bölgede aşağıya doğru yaklaşık 20 kilometrelik asfalt programımız var. Stabilize bittiği an arkadan asfaltı dökeceğiz, Gazipaşa halkına da buradan o müjdeyi verebilirim.  Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanımızla bu konuyu bizzat görüştüm. Yayla grup yolunda yaklaşık 20 kilometre asfalt dökeceğiz ve ana arterin problemini çözmüş olacağız. Ali Bey’in, Büyükşehir Kırsal Hizmetlerin yapış olduğu yolun kalitesine bakmasını tavsiye ediyorum. AK Parti döneminde yapmış oldukları asfaltların haliyle bir kıyaslamasını” dedi.

ALTERNATİF YOL AÇILACAK

Sugözü Yayla Grup Yoluna alternatif ikinci yayla yolu için tüm kurumlardan görüş aldıklarını kaydeden Yüksel, “ Sumak yolunda önceki dönem yarım yamalak açılan yerler var. Önceki Sumak yolunun bir bölümü Orman İşletme Müdürlüğü’nün himayesinde orman yolu olarak geçiyor. Bir kısmının hiç kaydı yok, bir kısmı Büyükşehir’e tabi olan yolun tamamını 7-8 tane kurumdan görüş alarak bir dosya hazırlandı. Bu yolun tamamı Gazipaşa Belediyesi’ne geçti. Muhittin Böcek’le de bizim ikili görüşmelerimizde Gazipaşa Belediyesi üzerine yolun tahsisini alacağız, arkasından da Büyükşehir ve Gazipaşa Belediyesi işbirliğiyle Sumak yolunu da birlikte tamamlayacağız dedik. Orayı da yaptığımız zaman yaylaların ana arter yollarının problemini çözmüş olacağız. Biz Ak Parti’nin yaptığı gibi seçimden 1 gün önce gece yarıları vatandaşların evlerinin balkonlarının altına sıcak asfalt dökmedik. Bizim için kamunun parası önemlidir, tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır. Bu tüyü bitmemiş yetimin hakkını da biz birilerine vermedik, vermeyeceğiz de. Yaptığımız yatırımları da, parayı da doğru harcayacağız, doğru harcamaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“YAYLA YOLU ÜZERİNDEN SİYASET OLMAZ”

AK Parti İlçe Başkanı Doğan’a yayla yolu üzerinden siyaset yapmak yerine, pandemi nedeniyle zor günler geçiren vatandaşların sıkıntılarını Genel Merkeze iletmesi tavsiyesinde bulunan Yüksel, “AK Parti döneminde yayla grup yoluna bir sürü asfalt döküldü. Bir tane asfalt var mıdır, bir tane yol genişletme çalışması var mıdır? Bir tanesi şuan sağlam kalmış mıdır? Bu karşılıksız hizmetlerin hesabını da o dönemden sormak lazım. Bizim kaynaklarımız çok fazla değil, elimizdeki kıt kaynaklarla nasıl rantabl hizmet geliştirebiliriz bunun gayreti içerisindeyiz. Bence AK Parti İlçe Başkanı yayla yolundaki bir çalışmayı eleştireceğine enflasyonu, ekonomiyi, işsiz kalan gençlerimizi konuşmalı. Pandemi sürecinde yapmadıkları yardımı konuşsunlar. AK Parti Genel Merkezi’ne taleplerini iletsinler. AK Parti İlçe Başkanı gerçek anlamda siyaset yapacaksa, bir yayla yolu üzerinden siyaset olmaz. Geçen yıl 3-3,5 liraya aldığımız demir nasıl 7,5-8 lira oldu? AK Parti İlçe Başkanı buna cevap vermelidir. Geçen yıl seracı vatandaşımızın 16 liraya aldığı naylonun kilosu bugün nasıl 35 lira oldu? AK Parti İlçe Başkanı buna cevap verebilmelidir. Pandemide kapanan iş yerlerimize, kahveci, kafeci, lokantacı esnafımıza ve mağdur olmuş bir sürü asgari ücret seviyesinde çalışan insanlarımıza yardımların neden yapılamadığı, yeteri kadar neden destek verilemediğini genel merkezlerine, genel başkanlarına bu talepleri iletmelidir” dedi.

GAZİPAŞA’YA ÖZGÜ PAKET İHALE

ASAT’ın çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Yüksel, “İçme suyu eksiğimiz olan bölgelerimizle ilgili çalışmamız var.  ASAT Genel Müdürümüz ve CHP Meclis Üyesi arkadaşımız Zafer Tan hafta sonu sorunları yerinde tespit etme adına bütün muhtarlarımızın ayağına gidererek, problemleri yerinde tespit ettik. Yapabileceğimiz yatırımları doğrudan temin yöntemiyle burada halledeceğiz. İhale kapsamına girecek olan yatırımlar için de Gazipaşa’ya özgü bir paket ihale hazırlatacağız.  Belbaşı Yaylası, Kaş Yaylası, Soğukoluk Yaylası dahil Gazipaşa’nın içme suyuyla ilgili problemini çözecek projeler hazır. Bunlarla ilgili çalışmalarda devam edecek.

“AK PARTİ’NİN YAPAMADIĞINI YAPACAĞIZ”

Köylerimizin sulama suyu borusu talepleri var. Bunların ihalelerini Haziran ayı içerisinde yaptıracağız. Muhtarlarımıza sulama suyu borusu teslimatını Haziran sonuna kadar tapacağız. Sahada çalışmaya devam ediyoruz. Büyükşehirin yapabileceği çalışmaların tamamında varız. 20 yıldır AK Parti’nin yapamadığı birçok problemi de ilçenin gündeminden problem olarak çıkaracağız ve kalıcı çözüm olarak yapacağız. AK Parti’nin yaptığı gibi 10 liralık işi 50 liraya yaptırıp, 2 sene sonra da yapılan işle ilgili emare kalmayacak şekilde yapmayacağız. Yaptığımız işler kalıcı olacaktır. Altyapısını sağlam yaparak gideceğiz. Bu paraları da kimseye çarçur ettirmeden yapacağız “ şeklinde konuştu.