“BİLİM İNSANLARI YETİŞTİRECEĞİZ”

EĞİTİM 25.05.2021 02:43:21 0
“BİLİM İNSANLARI YETİŞTİRECEĞİZ”

GAZİPAŞA’DA 2017 yılında eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlayıp, ilçenin en gözde eğitim kurumu haline gelen Gazipaşa Fen Lisesi, verdiği eğitimlerin yanı sıra hayata geçirdiği projeler ile dikkat çekiyor. Bu yıl ilk mezunlarını verecek olan Fen Lisesi, başarısını uluslararası platformlarda da sürdürmeyi amaçlıyor.  Gazipaşa Fen Lisesi’nde verilen eğitimle, geleceğin bilim insanlarını ve mühendislerini yetiştireceklerini dile getiren Okul Müdürü Ahmet Güngör okulda yapılan çalışmalar ve okulun projeleri hakkında gazetemize bilgi verdi.

 

TEKNOFEST’TE BOY GÖSTERECEKLER

 

Gazipaşa Fen Lisesi’nde, İnsansız Hava Ararcı (İHA) tasarımı yapan 6 kişilik bir takım kurduklarını dile getiren Müdür Güngör, “Okulumuz Fizik Öğretmeni Bora Özaslan danışmanlığında altı öğrencimizin yer aldığı Tulpar (Türk mitolojisinde yer alan kanatlı at) isimli bir takım kurduk.  İHA tasarımı yapan bu takım; 2. TÜBİTAK Liseler Arası İHA Yarışması’nda, kendi kategorisinde yarışan birçok okulu geride bırakarak ön elemeyi geçti. Aldığımız bu başarı ile Uluslararası TEKNOFEST İHA Yarışması'na katılmaya hak kazanan 109 okuldan birisi olduk. Şu anda İHA yapım aşması devam ediyor. Mevlüt Dönmez, Sudenaz Tosun, Gül Ağazade, Eren Çağlayan, Hatice Taşlı ve Saghar Yeganeh Parast'ın yapımını üstlendiği İHA’mızı 30 Haziran’a kadar uçurmayı amaçlıyoruz. Hava aracımızı uçurduğumuz anda TEKNOFEST’te yarışabileceğiz. Gazipaşa Fen Lisesi olarak, geleceğin bilim insanlarını ve mühendislerini yetiştiriyoruz. Bu projemizin yapım aşamasında Gazipaşa Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği’nin ciddi katkıları oldu. Hal esnaflarımız ve ilçe esnaflarımız bize gerekli destekleri verdiler. Bu konuda hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

 

ROBOTİK KODLAMA SINIFI AÇMAK İSTİYORUM

 

Gazipaşa Fen Lisesi bünyesinde tasarım atölyesi açmayı hedeflediğini dile getiren Güngör, “Ülkemize faydalı nesiller yetiştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bilim, fen, fizik, kimya alanlarında adını ön plana çıkaracak bireyler yetiştirmek istiyoruz. Okumuz ve Gazipaşa için önemli bir çalışma içine girdim. Eğer başarabilirsem öğrencilerimiz için çok iyi olacak. Okulumuza bir tasarım atölyesi kazandırmayı düşünüyorum. İçinde bilgisayarı, 3 boyutlu yazıcısı, robotik kotlama sınıfları olan bir atölyeyi okulumuza kazandırmak istiyorum. Bizim bilim insanlarına, iyi mühendislere ihtiyacımız var” diye konuştu.  

 

“OLİMPİYATLARA KATILACAĞIZ”

 

Okul olarak dünya genelinde düzenlenen bilim olimpiyatlarına katılacaklarını söyleyen Gazipaşa Fen Lisesi Müdürü Ahmet Güngör, “Matematik ve fizik olimpiyatlarına katılmak için başvuru yaptık.  Yarışmalara katılacak takımlarımız uzaktan (Online) çalışmaya başladı” dedi.

 

Önümüzdeki yıl düzenlenecek TEKNOFEST yarışmasına da katılmak istediklerini dile getiren Güngör, “Şimdiden bunun hazırlıklarına başladık. Gazipaşa tarım bölgesi olduğu için zirai alanları ilaçlamada kullanılan insansız hava aracı yapılması yönünde öğrencilere tavsiyede bulundum. Önümüzdeki yıl düzenlenecek TEKNOFEST’e böyle bir proje ile katılacağız” dedi.

 

Okulda, Avrupa Birliği destekli Erasmus ve eTwinning projelerinin yapıldığına da dikkat çeken Güngör, “Okulumuzda 3 adet Erasmus projesi geliştirdik. Ortak olduğumuz projelerde, Yunanistan, Romanya, İtalya, Macaristan, Hırvatistan, Polonya, Portekiz ve Kuzey Makedonya gibi ülkeler bulunuyor. Pandeminin bitmesi ile karşılıklı ziyaretlerimiz ve öğrenci değişimlerimiz başlayacak. Yine yürüttüğümüz eTwinning projeleri var, eTwinning projeleri ile okulumuza kalite etiketi almaya çalışıyoruz.  Aynı zamanda TÜBİTAK’ın projelerine de katıldık. Okulumuzu ve öğrencilerimizi geliştirecek, insanlarımıza yararlı olan her çalışmanın içinde olacağız” ifadelerini kullandı.

 

UZAKTAN EĞİTİM YAKINDAN TAKİP

 

Fen Lisesi’nin bu yıl ilk mezunlarını vereceğini hatırlatan Müdür Güngör, “Pandemi döneminde olmamıza rağmen, akademik olarak herhangi bir eksiğimiz yok. Üniversite sınavına girecek öğrencilerimizi en iyi şekilde sınavlara hazırladık. Pandemi var diye hiçbir şeyi bırakmadık. Şartlar ne olursa olsun eğitim ikinci plana atılamaz. Uzaktan eğitimi yakından takip sloganıyla sürdürdük. Bu sloganla öğrencilerimizin her zaman yanında olmaya, sorunlarına çözüm bulmaya gayret gösterdik. Ben bu vesileyle haziran ayında üniversite sınavına girecek öğrencilerime ve tüm 12.sınıflara başarı diliyorum” dedi.

 

“GAZİPAŞALI ÖĞRENCİLER OKULUMUZ TERCİH ETSİN”

 

Gazipaşa’da bu yıl sınava girecek 8.sınıf öğrencilerinin Gazipaşa Fen Lisesi’ni tercih etmelerini isteyen Fen Lisesi Müdürü Ahmet Güngör, “Okulumuz, tüm imkanlara sahip ve bu imkanlarını öğrenciye sunan Antalya’daki en iyi okullardan biri. Gazipaşa Fen Lisesi, verdiği eğitim kalitesinin yanında; fizik, kimya, biyoloji laboratuvarlarıyla, resim ve müzik atölyesi, kütüphanesi ve spor salonuyla öğrencilere her imkanı sunuyor. Gazipaşa’da sınava hazırlanan 8.sınıf öğrencilerinin bizi tercih etmesini isteriz. Bu yıl lise sınavlarına hazırlanan tüm 8.sınıf öğrencilerimize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27