Tarih: 21.05.2021 13:54

ANKET ŞOKU

Facebook Twitter Linked-in

Akdeniz Araştırma ekibi tarafından Gazipaşa’da yapılan anket dikkat çeken sonuçlar ortaya çıkardı. Ankete katılan vatandaşların çoğunluğu, mevcut Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın yönetiminden memnun olmadığını, günümüzde seçim olması durumunda tercihini Adil Çelik’ten yana kullanacağını belirtti.


Siyasetçilerin, ticari kuruluşların, otellerin ve inşaat projelerinin hedef kitlelerinin ne olduğuna dair kamuoyu araştırması düzenleyip kamuoyuyla paylaşan Akdeniz Araştırma ekibi, mart-nisan-mayıs aylarını kapsan ve Gazipaşa hakkında dikkat çeken bir ankete imza attı. Gazipaşa halkını düzenli biçimde telefon üzerinden, yüz yüze veya online olarak ziyaret eden Akdeniz Araştırma ekibi, 'Belediyenin yürüttüğü projeler halk ihtiyaçlarının ne kadarını karşılıyor?', 'Gazipaşa’mızın belediye kadrolarının yeterlilikleri ne düzeyde?', 'Halkın istek ve taleplerini belediye yönetimi ve kadroları dinleyebiliyor mu?', 'Mevcut başkanın görev durumunu onaylıyor musunuz?' ya da 'Bugün seçim olsa mevcut başkana oy verir misiniz, tercihiniz kim olur?', 'Havalimanı kavşağındaki 'Tuğralı Saatin' kaldırılmasını doğru buluyor musunuz?' gibi sorulara cevap aradı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı ankette dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı.

 

'Mevcut başkanın görev durumunu onaylıyor musunuz?' ya da 'Bugün seçim olsa mevcut başkana oy verir misiniz, tercihiniz kim olur?' sorusu dikkat çeken bir sonuç ortaya çıkardı. Mevcut Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın yönetiminden memnun olmayan çoğunluk, günümüzde seçim olması durumunda tercihini önceki dönem Belediye Başkanı Adil Çelik’ten yana kullanacağını belirtti. Adil Çelik’i, CHP’li Murat Özçelik takip etti. 'Bugün seçim olsa mevcut başkana oy verir misiniz, tercihiniz kim olur?' sorusuna cevap veren vatandaşlar, tercihlerini %21’le Adil Çelik, %16.8’le Murat Özçelik, %16,5’le Mehmet Ali Yılmaz, %11,1’le Ali Doğan,%9,9’la Cemburak Özgenç’ten yana kullandı.

 

Gazipaşa halkına, 'Belediyenin yürüttüğü projeler halk ihtiyaçlarının ne kadarını karşılıyor?' sorusunu yönelten Akdeniz Araştırma ekibi, %31,4 çok kötü, %23,3 orta, %17,7 kötü, %14,2 iyi, %13,2 çok iyi cevabıyla karşılaştı. 'Gazipaşa’mızın belediye kadrolarının yeterlilikleri ne düzeyde?' sorusuna Gazipaşa halkının cevabı ise şu şekilde oldu. %30,6 orta, %23 çok kötü, %20,4 kötü,  %15,2 iyi, %10.8 çok iyi.  'Halkın istek ve taleplerini belediye yönetimi ve kadroları dinleyebiliyor mu?' %32,3 çok kötü, %20,8 orta, %20,5 kötü, %16,4 iyi, %10 çok iyi. 'Havalimanı kavşağındaki 'Tuğralı Saatin' kaldırılmasını doğru buluyor musunuz?' sorusuna, %57,3 hayır doğru bulmuyorum. %42.7 evet doğru buluyorum cevabını verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —