Tarih: 21.05.2021 13:28

ÇİFTÇİYE TOPRAK ANALİZİ DESTEĞİ

Facebook Twitter Linked-in

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gazipaşa’da gübre kullanımını azaltmak ve çiftçiyi gereksiz maliyetten korumak amacıyla ilçemizin farklı mahallelerinde ücretsiz toprak analizi yapıyor.

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma hamlesiyle çalışmalarını yürüten Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, tarıma verdiği desteğini sürdürüyor. Gazipaşalı üreticiye budama, sulama gibi birçok alanda destek veren Büyükşehir Belediyesi, son olarak Toprak Analizi Projesiyle Gazipaşalı çiftçinin yanında yer aldı. Gübre kullanımını azaltmak ve çiftçiyi gereksiz maliyetten korumak için gerçekleştirilen projede kapsamında ilçemizin farklı mahallelerindeki sera ve meyve bahçelerinden toprak analizi alınıyor.

 

GÜBRE SEÇİMİ ÇOK ÖNEMLİ

 

Antalya genelinde başlayan analiz çalışmaları Gazipaşa’da da hız kazandı. Gazipaşa İlçe Hizmet Birimi tarafından belirlenen çiftçilerin tarla ve serasından ziraat mühendisleri tarafından toprak numuneleri alındı. Ücretsiz olarak verilen analiz hizmetiyle çiftçi toprağın durumuna göre gübre ve ürün seçimi yaparak, verimi yüksek tohum, fide ve fidanları toprakla buluşturabilecek. Çiftçileri daha yüksek verim, kaliteli ürün almasına imkan sağlamak, aynı zamanda ekonomik ve doğru gübrelemeye teşvik etmek amacıyla yapılan ''Toprak Analizi Projesi'' çalışmaları ilçemizde devam ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —