UMUTLANDIRAN SAYILAR

SAĞLIK 20.05.2021 13:20:41 0
UMUTLANDIRAN SAYILAR

Sağlık Bakanlığı’nın son haritasına göre Antalya’da 100 bin kişide PCR testi pozitif çıkan kişi sayısı 61,65’e düştü. Antalya son verilere göre kırmızı bölgeden uzaklaşırken, Gazipaşa’da da ciddi oranda vaka düşüşü yaşandı.

 

Sağlık Bakanlığı tarafından illerin her 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayılarını gösteren son harita açıklandı. Haritaya göre, Antalya ve ilçemizde uygulanan tam kapanma tedbirleri işe yaradı ve vaka sayısı son bir hafta içerisinde hızlı düşüş gösterdi. 19 ilçenin baz alındığı verilere göre 1-7 Mayıs tarihleri arasında 131,38 olan 100 bin kişide PCR testi pozitif çıkan kişi sayısı 8-14 Mayıs arasında 61,65’e düştü. Antalya bu rakam ile çok yüksek riskli iller kategorisini gösteren kırmızı bölgeden yüksek riskli iller kategorisi olan turuncu bölgeye geçti.

 

GAZİPAŞA’DA VAKALAR DÜŞÜYOR

 

Gazipaşa’da, nisan ayı sonunda şehir merkezi ve kırsal mahallelerde artan vaka sayıları soncunda aktif vaka sayısı 200’e yaklaşmıştı. 17 günlük tam kapanma sürecinin ardından gelinen noktada Gazipaşa’da vaka sayılarında düşüş yaşandı. İlçemizdeki vaka sayılarındaki düşüş, Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Hayat Eve Sığar programına da yansıdı. Şehir merkezinde ve kırsal mahallelerde bulunan çok sayıda kırmızı nokta, tam kapanma sürecinin ardından maviye dönerken, ilçemizdeki aktif vaka sayısı da ciddi oranda azaldı. Vakaların, İstiklal, Cumhuriyet, Gazi ve Beyobası mahallelerinde diğer mahallelere göre biraz daha yoğun olduğu bilgisine ulaşıldı.

 

Öte yandan, testleri pozitif çıkan ve hastanede tedavi görmesi gereken vatandaşların tedavisine Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde devam edildiği öğrenildi. Durumu ciddi olan ve hastalık sürecini ağır geçiren hastalar ise sevk edildikleri Alanya ve Antalya’ya sevk ediliyor.

 

TEHLİKE GEÇMEDİ

 

Vaka sayılarındaki düşüş eğilimlerinin vatandaşlar üzerinde rehavet oluşturmaması gerektiğine dikkat çeken uzamanlar, virüs tehlikesinin devam ettiğine, en ufak çözülmede vakaların yeniden patlayabileceğine vurgu yapıyor. Virüsün, yayılma hızında görülen artıştan, insanların ders almasını söyleyen uzmanlar, vatandaşları tedbirlere uymaya davet ediyor.