102 YILLIK GURUR

YEREL 20.05.2021 13:18:41 0
102 YILLIK GURUR

Gazipaşa’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102’nci yıldönümü koronavirüs salgını nedeniyle sade bir törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Gazipaşa Jandarma Karakol Komutanı Teğmen Serhat Yılmaz, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Ateş, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

 

 Ardından konuşan Ateş, 19 Mayıs'ın Türk milletinin tüm onur ve asaletiyle tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı olduğunu belirterek,”Bugün Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 102. Yıl dönümü. O gün Samsun’un vatanperver insanlarını selamlayan Atatürk’ün taşıdığı duygularla sizleri selamlıyorum. Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs. 19 Mayıs sadece Türk Milli Kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerler ve milletler ayrılığı içerisinde yerini almasının adımıdır. 19 Mayıs gençlik, gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi. Bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. ’Sizler; yeni Türkiye’nin genç evlatları, yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar’ diyor Atatürk. Binlerce şehit verilerek sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanetti. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır.

 

“GENÇLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR”

 

Sevgili gençler, temeli 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan Milli Egemenlik ilkesiyle birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugünde vazgeçilmez güç kaynağımız olan milli iradenin yaşatılması için hepimize ve özellikle Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Ulu Önder Gazi Mustafa Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, siz gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum” diye konuştu. Merkezi ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi tarafından okun şiirin ardından tören sona erdi.