ESNAFA DESTEK PAKETİ

GÜNDEM 18.05.2021 12:11:11 0
ESNAFA DESTEK PAKETİ

Dün gerçekleşen Kabine Toplantısı’nın ardından ulusa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafa verilecek yeni destek paketini açıkladı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleşen Kabine Toplantısı’nın ardından esnaflara verilecek yeni destek paketini açıkladı. Koronavirüs salgını sürecinde ekonomik sıkıntı yaşayan esnaflara iki grup halinde yeni ödeme yapacaklarını söyleyen Erdoğan, salgının başından beri sıkıntı yaşayan kahvehane esnaflarına 5 bin liralık hibe ödemesi yapılacağını belirterek, “Salgın tedbirleri sebebiyle işlerini ara vermek mecburiyetinde kalan esnaflarımıza iki grup halinde destek olmayı amaçlıyoruz. Birinci grupta kahvehane, kafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri, düğün salonları, öğrenci yurtları, hamam gibi sayıları toplamda 235 bine ulaşan bu işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemeleri yapacağız” dedi.

 

“İKİNCİ GRUBA 3 BİN TL ÖDENECEK”

 

Erdoğan, “İkinci grupta onarım, tamirat, kaporta işleriyle uğraşanlar, seyyar satıcılar, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, kuru temizlemeciler, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, çilingirler, bakırcılar, kalaycılar, ayakkabıcılar, konfeksiyoncular, tuhafiyeciler, züccaciyeciler, kurs işletmecileri yer almaktadır. Daha önceki destek ödemelerinden yararlanan lokantalar, pastaneler, dondurmacılar, terziler, berberler, taksici, minibüsü, otobüsçüler ile pazarcılar da toplamda 1 milyon 150 bini aşkın işletmemizi kapsayan bu gruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3 bin TL hibe ödemesi vereceğiz. Böylece iki ayrı grup halinde 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkarımıza 4 milyar 622 milyon liralık bir kaynağı karşılıksız olarak vermiş olacağız” diye konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27