Tarih: 18.05.2021 12:06

YANGIN HAVUZLARI SEZONA HAZIR

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa’da, yaz aylarında yaşanması ihtimal orman yangınlarına karşı önlemlerini üst düzeye çıkaran Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü, ilçemizin belli noktalarında bulunan yangın havuzlarını suyla doldurdu.

 

Ülkemizde orman yangınları, özellikle Akdeniz iklim kuşağının görüldüğü bölgelerde etkiliyor. Coğrafi konumu nedeniyle yangın riskinin yüksek olduğu yerler arasında bulunan Gazipaşa’da, yaz aylarında yaşanması ihtimal orman yangınlarına karşı önlem alınıyor. Yangınları ve oluşturduğu zararı minimuma indirmek için çalışan Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü, çalışan personeller ile müdürlüğe bağlı araç ve imkanları en iyi şekilde kullanarak yangın sezonuna hazırlanıyor. Ekipler, Gazipaşa’nın farklı mahallelerinde yer alan yangın havuzlarını, çıkan orman yangınlarında arazöz ve yangın söndürme helikopterlerinin havuzdan rahatlıkla su alabilmeleri için havuzları suyla doldurdu.

 

ATEŞ VE İZMARİT UYARISI

 

Gazipaşa’nın orman yangını açısından riskli bölgede bulunduğunu, kurak aylarda yüzlerce dönümlük orman arazilerinin yanarak zarar gördüğüne dikkat çeken ekipler, vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Orman ve ormana yakın arazilerde ateş yakmanın suç ve tehlikeli olduğunu vurgulayan ekipler, ormanda ateş yakılmaması ve bu bölgelere sigara izmariti atılamaması konusunda vatandaşları uyardı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —