AŞILAMA DEVAM EDİYOR

SAĞLIK 18.05.2021 12:04:17 0
AŞILAMA DEVAM EDİYOR

GAZİPAŞA’DA koronavirüs salgınına karşı aşı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Merkez ve kırsal mahallelerde yaşayan ve aşı sırası gelen vatandaşların aşıları hastane, sağlık ocağı ve aile sağlık merkezlerinde yapılıyor. Gazipaşa’da 10 bin 636 kişiye Kovid-19 aşısının ilk dozu, 9 bin 547 kişiye de ikinci dozu yapıldı.

 

Gazipaşa’da koronavirüs aşıları 6 farklı yerde yapılıyor. Aşı hakkı tanınan vatandaşlara, Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde, Gazipaşa İlçe Sağlık Merkezi’nde, Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezi’nde, Gazipaşa Merkez Aile Sağlığı Merkezi’nde, Çobanlar Aile Sağlığı Merkezi’nde, Kahyalar Aile Sağlığı Merkezi’nde Kovid-19 aşısı uygulanıyor. Aşı programına dahil olan kırsal mahallelerdeki yaşlı vatandaşlar için mobil aşı uygulaması yapıldı. Kırsal mahallelere giden sağlık çalışanları, yaşlı, hasta ve engelli vatandaşlara Kovid-19 aşısı yaptı.

 

Yeni tip koronavirüs salgınına karşı toplumsal bağışıklık kazanılması için uygulanan aşı programında 55 yaş üstü vatandaşların aşılanmasına devam ediliyor. Ayrıca sağlık çalışanlarının eşleri de aşılanmaya başladı. Aşı sırası gelen vatandaşların, Alo 182 Hastane Randevu Sistemi’nden veya e-devlet üzerinde randevu almaları gerekiyor.