Tarih: 06.05.2021 01:40

GAZİPAŞA’NIN MANŞET’İ FOX’TA

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa’da, Mustafa Kemal Atatürk’ün; 'Basın Milletin Müşterek Sesidir' sözünü referans edinerek yayın hayatını sürdüren Gazipaşa Manşet Gazetesi, ilçe halkının sesi olmaya devam ediyor. Manşet’in 4 Mayıs Salı günü manşetine taşıdığı 'Tam Kapanma Üreticiyi Vurdu' başlıklı haberi, FOX TV’nin izlenme rekorları kıran sabah haber programı İsmail Küçükkaya İle Çalar Saat’te gündeme geldi. Küçükkaya, Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik’in açıklamasının olduğu haberimize geniş yer ayırdı. Çiftçinin sorunlarını gündeme getirdiğimiz haberi, programa konuk olarak katılan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ile yorumlayan Küçükkaya, “Semt pazarlarını açıp, koordine edebiliriz, önlem alabiliriz, 16 milyon insan çalışıyorsa, semt pazarları açılamaz mı?” diyerek Gürer’e soru sordu.

 

“OLAN ÜRETİCİ VE TÜKETİCİYE OLUYOR”

 

Küçükkaya’nın sorusuna cevap veren CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Semt pazarları açık olmadığı için bu sıkıntıları yaşıyoruz. Sebze ve meyve olduktan sonra beklemez. Belli bir süresi de yok, sevk edilmesi gerekir. Antalya’dan Adana’ya kadar o bölgede üretim yapan çiftçiler çok mağdur durumda. Büyük bir sıkıntı var. 17 günlük kapanma olması, 20 günlük kapanma olması bu ürünlerin heba olmasını getirir. Mersin Büyükşehir Belediyesi üreticilerin ürünleri alıp dağıtacağını size söyledi. Bu yönde çalışmalar yapılması gerekir. Yoksa sebze üreticilerimiz gerçekten mağdur. Üreticinin 1 liraya verdiği salatalığı biz İstanbul’da, Ankara’da 6 liraya yiyoruz. Sistem olarak bu konuda bir düzenleme olmadığı için olan üretici ve tüketiciye oluyor. Rantçıların hiçbir zararı olmuyor. Hep kazanan onlar oluyor” dedi.

 

KÜÇÜKKAYA’DAN BELEDİYE ÖNERİSİ

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi üreticilerin ürünleri alıp dağıtacağını örnek göstererek haberimiz üzerinden Antalya’daki belediyelere canlı yayında seslenen İsmail Küçükkaya, “Mersin’deki gibi Antalya’daki belediye başkanları da devreye girsinler. Hem tarım bakanlığı hem de hükümet devreye girsin” şeklinde konuştu. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —