Tarih: 26.04.2021 00:01

BELEDİYEDEN ÇOCUKLARA 23 NİSAN KUTLAMASI

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Gazipaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan programla,  ilçede eğlenceli bir bayram yaşandı.

 

Gazipaşa’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı’nda ki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Meydandaki törenin ardından Gazipaşa Belediyesi, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evlerinde olan çocuklar için mahalle mahalle dolaşıp etkinlikler düzenledi. Üstü açık konser araçlarıyla merkez mahallelerde birçok bölgede, orkestra eşliğinde konserler yapıldı. Çocukların şiir ve şarkılarla katılım sağladığı konserlere, Gazipaşa halkı da pencere ve balkonlarından coşkuyla eşlik etti. Akşam geç saate kadar devam eden konser etkinliklerine, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz da katıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’yla ilgili konuşan Yılmaz “ Sevgili çocuklar, bugün 23 Nisan. Bundan tam 101 yıl önce, ulusal bir hareketin, yine ulusun kendine dayanması gerektiğine inanan Atatürk ve dava arkadaşları, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışını gerçekleştirdiler. Zorlu mücadelelerin sonunda, büyük bir çabayla kurulan meclisin de önderliğinde, bir zafer kazanıldı. Milli Egemenlik yolunda, çağdaş yaşamın da temelleri, tam olarak o gün atıldı” dedi.

 

Başkan Yılmaz,  “İşte tüm yurdun inancıyla kurulan ülkemiz için çok önemli olan bu günü, Atatürk siz çocuklara armağan etti. Atatürk sizleri çok severdi. ‘Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz’ sözleriyle de, her fırsatta sizleri geleceğimiz olarak gördüğünü vurgulardı. Bizler de Atamızın ışığında siz çocuklarımıza, sağlıklı bir gelecek sunabilmek için azimle çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

 

“HER ZAMAN BAYRAM HAVASINDA BİR YAŞAMIMIZ OLSUN.”

 

Başkan Yılmaz “Tüm dünyayı etkisi altına alan bir virüsle savaştığımız bu günlerde,  geleceğimiz için evlerimizdeyiz. Okullarımızda şenliklerle kutladığımız güzel bayramlara daha kolay kavuşabilmek için, bu en büyük bayramı yine evlerimizde kutluyoruz.  Bizler de orkestramız eşliğinde konserler düzenleyerek bayramımızı hep birlikte kutlamak istedik. Pencere ve balkonlarınızdan katılımlarınızla çok güzel bir bayram yaşıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.  Her zaman bayram havasında bir yaşamımız olsun. Sağlıklı günlerde görüşmek üzere, sizleri çok seviyorum ” sözleriyle herkesin bayramını kutladı.

 

Gazipaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün hazırladığı konser etkinliklerine halk pencere ve balkonlarından ilgiyle katıldı. Şiirler,  şarkılar ve oyunlar eşliğinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm ilçede coşkuyla kutlandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —