Tarih: 21.04.2021 00:15

YIKIM BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

Yıllarca ilçe halkına hizmet veren Gazipaşa Eski Devlet Hastanesi’nin yıkımına başladı. Yıkılan hastane binasının yerine yeni bir sağlık kompleksi yapılacak.

 

Gazipaşa’da, 1977 yılında 3 katlı iki blok halinde 50 yatak kapasitesiyle ilçede hizmet vermeye başlayan Gazipaşa Eski Devlet Hastanesi tarih oluyor. Geçtiğimiz aylarda eski hastane binasında yapılan deprem analizlerinin ardından yıkılmasına karar verilen Gazipaşa Eski Devlet Hastanesi’nin yıkımına dün başlandı. 24 Mart’ta yapılan yıkım ihalesini alan firma, eski hastanenin bulunduğu alanda çalışmalarına başladı. Çevrede güvenlik önlemlerini alan firma yetkilileri, ilk olarak binanın kapı ve pencerelerini sökerek, binayı yıkıma hazırladı.

 

“İSTEKLERE CEVAP VERMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

 

AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, çalışma yapılan alana giderek ekiplerden yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Yapılacak yıkımın işinin bir son değil yeni bir başlangıç olduğunu söyleyen Doğan, eski hastanenin yerine 9 hekimli yeni bir sağlık kompleksi yapılacağını söyledi. 9 hekimli yeni sağlık kompleksinin içinde İlçe Sağlık Müdürlüğü (T8) Binası,  Gazipaşa Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezi (9 Hekimli) ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun yer alacağını söyleyen Başkan Doğan, “Halkımızın isteklerine cevap vermek için gece gündüz çalışıyoruz. Eski hastanemizin bulunduğu yere bir de yaşlı bakım ve huzur evi yaptıracağız. Söz konusu yerle ilgili birçok dedi kodu çıktı. Ama biz burayı, halkımızın en iyi şekilde faydalanabileceği bir sağlık kompleksine çeviriyoruz. Şimdiden Gazipaşalı hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi.

 

“SAĞLIK OCAĞI YIKILMAYACAK”

 

Hastane binasının yıkımıyla ilgili mart ayının sonunda gazetemize açıklama yapan Antalya İl Sağlık Müdürü Hülür, Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezi’nin yıkım süresince hizmetine devam edeceğini açıklamıştı. Hülür, “Yıkım süresince, Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli hekimlerimiz ile burayı kullanan vatandaşlarımız mağduriyet yaşamayacaktır. Özellikle yaşadığımız Covid-19 pandemisi sürecinde sağlık hizmeti sunumunun ne kadar önemli olduğunu anladığımız şu zamanlarda, vatandaşlarımızın hakkettiği kalite ve konforlu hizmet sunumu hedeflenmektedir. Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezi yıkılmayacaktır” şeklinde konuşmuştu.

 

Öte yandan, yıkımı yapılacak binaya çok yakın olan Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezi’nin yıkım sırasında güvenli hizmet verip vermeyeceği merak konusu oldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —