Tarih: 21.04.2021 00:09

VİRÜS HER YERDE

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye’de, haftalık açıklanan koronavirüs vaka sayılarında 9’uncu sırada yer alan Antalya’da virüsün artış hızının önüne geçilemiyor. Gazipaşa’da, Antalya ile birlikte paralel artan vakalar, vatandaşları tedirgin ediyor. Gazipaşa’da merkez mahallelerin yanında kırsal mahallelerde de artan vaka sayıları, ilçemizdeki pozitif hasta sayılarını ve sağlık personellerinin iş yükünü arttırdı. Son günlerde, Macar, Göçük, Muzkent, Yakacık, Yeniköy, Kızılgüney ve Beyobası mahallelerinde vakaların attığı bilgisine ulaşıldı.

 

VAKALAR HES’E YANSIDI

 

Artan vakalar, Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına da yansıdı. Kent merkezi ve mahallelerde yüksek riski temsil eden kırmızı renkli alanlar çoğaldı. Gazipaşa’da, geçtiğimiz hafta günlük vaka sayısı 10-15 bandında ulaştı. İlçemizde son günlerde kırsal mahallelerde aralarında yaşlı bireylerin de bulunduğu birçok kişiye kornavirüs teşhisi kondu. Pozitif vakaların büyük çoğunluğu evlerinde karantinaya alınırken, hastalığı ağır seyreden vakalar ise hastanede tedavi ediliyor.

 

İL GENELİNDE VAKA ORANI ARTTI

 

Yüksek riskli iller arasında yer alan Antalya’da vaka sayılar hızla tırmanışa geçti. Sağlık Bakanlığı tarafından il il verilen açıklandığı harita, Antalya’da vakaların arttığını gösterdi. Türkiye illere göre haftalık vaka sayısı açıklandığı ilk haftada 100 bin kişide 78.20 olan Antalya’da her hafta vaka sayısı arttı. Geçtiğimiz hafta açıklanan her 100 bin kişide görülen vaka sayısı 301,65 oldu. Antalya, bu rakam ile iller sıralamasında 9’uncu sırada yer aldı.

 

BAKAN KOCA UYARDI

 

Artan vakaların sağlık çalışanlarının iş yükünü arttırdığını dile getiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülke genelinde hizmet veren hastanelerin yoğun bakım doluk oranlarında artış yaşandığına dikkat çekti. İstanbul'da yoğun bakım yataklarındaki doluluğun yüzde 71,4, Çanakkale'de yüzde 67,1, Tekirdağ'da yüzde 73,5, Kırklareli'nde yüzde 69, Yalova'da yüzde 55,4 olduğunu açıklayan Koca, 'Vaka sayılarının artışı, sağlık çalışanlarımızın yükünü de oransal olarak artırıyor” diyerek vatandaşlara uyarıda bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —