Tarih: 16.04.2021 02:46

AFİŞ KRİZİ

Facebook Twitter Linked-in

CHP’nin parti binasına asılı ‘128 milyar dolar nerede?’ yazılı afiş polis tarafından kaldırıldı. İlçe Başkanı Güven, 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla emniyette ifade verdi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gazipaşa İlçe Örgütü ‘nün parti binasına astığı ‘128 milyar dolar nerede?’ yazılı afiş savcılık talimatlarıyla polis tarafından kaldırıldı. CHP'nin Merkez Bankası rezervleriyle ilgili hazırladığı ‘128 milyar dolar nerede?’ sorusunun yer aldığı afişler, savcılık talimatıyla parti binalarından sökülüyor. CHP Gazipaşa İlçe Örgütü’nün parti binasına astığı afiş, önceki akşam savcılık talimatlarıyla polis tarafından kaldırıldı.  CHP İlçe Başkanı Ömer Güven, ‘128 milyar dolar nerede?’ afişi nedeniyle 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla emniyette ifade verdi.

 

“HAKARET YOK, SORU VAR”

 

Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Başkanı Ömer Güven, Anayasal haklarının çiğnendiğini söyledi. Pankartta herhangi bir suç unsuru olmadığını belirten Güven, “Parti binamızda, Genel Başkanımızın  ‘128 milyar dolar nerede?’ sorulu pankartı vardı. Pankartta 5 tane soru var. Bu sorularda direkt bir insana atıfta bulunmuyor, herhangi bir insanı suçlamıyor, imada da bulunmuyor. Türkiye’yi ilgilendiren, halkı ilgilendiren, seçmeni ilgilendiren 5 soru soruluyor. Bunun cevabı kamuoyu adına hükümetten bekleniliyor. Maalesef Sayın Cumhurbaşkanına hareket nezdinde algılanmış ki, öyle bir hakaret yok.  Ne Cumhurbaşkanına ne de başka birisine hakaret. Sadece 5 tane soru.

 

“ANAYASAL HAKKIMIZ ÇİĞNENMİŞTİR”

 

Parti binamızda asılı pankartı emniyet güçleri talimat üzerine almışlar. Bizde ifademizi verdik. Alınan kararlara saygımız sonsuzdur ama anayasal hakkımız çiğnenmiştir. Pankartın içinde herhangi bir suç unsuru yoktur.  Bırakın Cumhurbaşkanını herhangi bir insana atıfta bulunacak bir tane kelime yoktur” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —