İYİ GENÇLERDEN BİR ÇALIŞAMA DAHA

GÜNCEL 16.04.2021 02:38:44 0
İYİ GENÇLERDEN BİR ÇALIŞAMA DAHA

İYİ PARTİ Gazipaşa Gençlik Kolları Başkanı Turan Can, ilçe yönetimi bünyesinde kurduğu komisyonlarla, çeşitli konularda ilçe genelinde çalışmalarına devam ediyor. Gazipaşa’da çeşitli konularda farkındalık çalışmaları gerçekleştiren İYİ Gençler, asosyal ve apolitik gençlerin oluşması konusunda bilgi verdi.

 

İYİ Parti Gazipaşa Gençlik Kolları Gazipaşa Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Batuhan Can,  asosyal ve apolitik gençlerin oluşması konusunda açıklamalarda bulundu. İçe kapanık olmakla asosyal olmak aynı şey midir? Sorusunu cevaplayan Batuhan Can, “İçe kapanıklıkla asosyallik aynı şey olmamakla birlikte, birbiri ile ilişkili iki kavram olarak betimleyebiliriz. içe kapanıklık kişilik özelliği, asosyal olmak ise bir davranış biçimidir. içe kapanıklık kişilik özelliği gösteren bir çocukta asosyal davranışlar gözlenebilir, ancak asosyal her birey içe kapanıklık göstermeyebilir.

 

Asosyal kişi bire bir ilişkilerde veya kendini rahat hissettiği ortamlarda iletişim kurabilir, kendini ifade etme problemleri göstermeyebilir, ancak içe kapanıklık kişilik özelliği gösteren birey kendini rahat hissettiği bir ortamda olsa dahi kendini ifade etmekte, iletişim kurmakta, ilişki geliştirme zorluk çekebilir. İçine kapanık kişiler, dışa dönük kişilerden daha çekingen olabilirler.

 

“İNSANLAR NEDEN ASOSYAL OLURLAR?”

 

Asosyal olan kişiler arasında yapılan bir araştırmaya göre; Çocukluklarında başkaları tarafından sevilmediklerini, aile içi ilişkilerinde bozukluk olduğunu, sıkça evden kaçma eğilimi veya istediği taşıdıklarını, bu duruma gelmelerinde ebeveyn ilişkileri ve hayat şartlarının etkili olduğunu belirten açıklamalara ulaşılmıştır. Bu da çocukluk dönemi aile ilişkilerinin asosyal davranış gösteren bireyler ve sosyal uyumu kolay olan bireyler arasındaki fark açısından anlamlı olmaktadır. 2021 yılına gelindiğinde ise asosyal bireylerin yüzde 95lik bir kısmını ise maalesef 10 ile 25 yaş arası bireyler oluşturmaktadır. Bunun başlıca sebeplerinden bazıları; pandemi dönemi, işsizlik, ailevi problemler, arkadaş edinememe problemi vb. gibi unsurlar oluşturmaktadır ebeveynlerin çocuklarıyla kaliteli zaman geçirememeleri yüzünden bu yaş grubundaki gençler kendilerini internetin kucağında buluyor ve kendilerini burada güvende ve rahat ifade edebildiklerini düşünüyorlar.

 

ÖNYARGILAR

 

Asosyal bireyler oyun ve internet sitelerinde kurdukları arkadaşlıkları ve dostlukları gerçek hayatta maalesef kuramıyorlar bunun başlıca sebeplerinden bazıları kendini gerçek hayatta ifade edememelerinden kaynaklanıyor internet ortamında kullandıkları dil o kadar çok benliklerine yerleşmiş ki gerçek yaşamda diyalog kurmakta insanlarla sosyalleşmekte zorluk çekiyorlar. Suçu tabi ki de sadece çocuklarda aramayalım ebeveynlerin bebeklikten itibaren çocuklarına yemek yedirirken, kıyafetlerini değiştirirken, ağladıklarında susmaları için bir imdat çekici haline getirdikleri telefonlar yüzünden çocuklarını fark etmeden ufak yaşlardan itibaren asosyal bireyler olarak yetiştirdiklerinin farkına bile varamıyorlar maalesef. Diğer bir konu; apolitik gençlerin günümüzde neden çoğunlukta olduğunu tartışmadan önce gelin Apolitizm nedir bu terimi inceleyelim. Apolitizm, tüm siyasi bağlantılara karşı insanların tarafsız görünmeleri durumudur. Collins Sözlüğü, apolitikliği 'siyasi tutum, içerik veya önyargı olmaksızın, politik olarak nötr' olarak tanımlar.

 

“APOLİTİK GENÇ NÜFUSU ARTIŞ GÖSTERİYOR”

 

21.yüzyılda apolitik genç nüfusun artış gösterdiğini gözlemlemekteyiz. Gençliğin apolitik görüşü benimsemelerinin sebeplerinden bazıları; bulunduğumuz siyasi ortam, internet çağına geçiş, aile yapısı, yaşanan olaylar gibi durumlardan ötürü genç nesil bir siyasi görüşü benimsemek yerine apolitik duruşu tercih ediyorlar. Yakın bir zamanda Boğaziçi üniversitesinde yaşanan olaylar neticesinde apolitik düşünceyi benimseme z kuşağında artış gösterdi. Türkiye’de ilk bine girip dünyanın seçkin üniversitelerinden birinde eğitim görme hakkı kazanan bu üstün öğrencilere sadece haklarını aradıkları için yapılan hem psikolojik, hem fiziksel şiddet genç nesli siyasetten ve sosyal olan hemen her konudan uzaklaştırdı. Fikirlerin özgürce beyan edildiği, gençlerin düşüncelerine önem verildiği, kitap okunan, sanat icra edilen bir Gazipaşa gençliği için, Türk gençliği için İYİ gençler olarak buradayız. Fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz, madden ve manen gerekli her ihtiyaçta Gazipaşa gençliğinin yanındayız” dedi.