CHP ÇOCUKLARIN SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ

GÜNCEL 14.04.2021 14:50:11 0
CHP ÇOCUKLARIN SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’nca hazırlanan “Pandemi ve Çocuk” kitabı yayınlandı. Kitapta, yetişkinler tarafından yaratılan bir dünyada çocuk olarak yaşamanın zorluklarına ve CHP’nin hak temelli çocuk politikasına dair tespit ve öneriler yer alıyor.

 

 Kitaba dair bilgi veren CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven, “Cumhuriyet Halk Partisi, çocukların partisi olana dek ne tam anlamda gerçek demokrasiden söz edebiliriz, ne de ‘Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız’ sözümüzü gerçek kılabiliriz. Toplumun farklı kesimlerinin partisi olarak bugüne dek ‘herkes için CHP’ sloganıyla çözüm üretmenin adresi olmaya öncelik tanıdık. Bize oy versin vermesin toplumun tüm kesimlerinin sorunlarına çözüm olmaya gayret ettiğimizi her fırsatta samimiyetle dile getirdik. Seçmeni ‘oy potansiyeli’ olarak görme anlayışındaki iktidarın yanlışlarının bedelini bugün hep birlikte ödüyoruz. Bu ülkenin yurttaşları için politika üretmeyi bize oy verip vermemesine bakmadan gerçekleştirdiğimiz gibi,  oy kullanamayan çocuklar için CHP’nin yetişkin yöneticileri olarak sorumlulukla eşit, özgür ve adil bir dünyayı çocukların katılımıyla var etme mücadelemizi çocukları gözeterek sürdürüyoruz.

 

“ÇÖZÜM GELİŞTİRMEK ZARURİDİR”

 

Bugün yaşanan çoklu çocuk hak ihlalleri Kovid-19 pandemisiyle açığa çıkmış, sistematik sorunlar görünür hale gelmiştir. Sağlıklı bir çevrede yaşam hakkı ihlal edilen çocuklar için, ilaç parası ödenmediğinden sağlık hakkından yoksun kalan tedavisi sağlanamayan çocuklar için her türlü şiddete ve istismara maruz bırakılan çocuklar için, derin yoksulluğun pençesinde kıvranan, yatağa aç gitmek zorunda bırakılan çocuklar için, fırsat eşitsizliğinin mağduru haline getirilen ve insan onuruna aykırı koşullarda yaşayan çocuklar için, erken yaşta zorla evlendirilen çocuklar için, ne televizyona ne internete ne EBA’ya erişemeyen çocuklar için, okulda olması gerektiği halde mevsimlik tarım işçisi olarak tarlada olan çocuk işçiler için ayrıştırılmış sınıflarda okumaya mecbur bırakılan, önyargı, ötekileştirme ve dışlanmayla eğitimden her geçen gün kopan, koparılan dezavantajlı çocuklar için, yurtlarda kalan çocuklar için, cezaevlerinde anneleriyle kalan 800’ü aşkın çocuk için, çözüm bekleyen 22 milyon 876 bin çocuk için, gecikmeksizin çözüm geliştirmek zaruridir.

 

CHP olarak Ulusal çocuk politikalarımız, ‘Halk temelli çocuk politikasına’  dayanıyor. Halk temelli çocuk politikası çocuğun yüksek yararını gözetir, çocuk odaklı yaklaşımı benimser dezavantajların giderilmesini hedefler. Çocuklar için çocuklarla birlikte çalışır. Çocukları ilgilendiren bütün faaliyetlerde çocuğun yüksek yararının ilk sıraya koyar. CHP olarak biz ‘Çocuk hakları sözleşmesi’ ilkelerini koşulsuz kabul ediyoruz. Yaşama ve gelişme ilkesi, korunma ilkesi, ayrımcılığa uğramama ilkesi ve çocukların katılım ilkesi”  şeklinde konuştu.