Tarih: 02.04.2021 13:46

HACİZ İTİRAFI

Facebook Twitter Linked-in

Belediye Meclisi’nin nisan ayı toplantısında konuşan Belediye Başkanı Yılmaz, “Belediyenin üzerine kayıtlı ne kadar gayrimenkul varsa tamamı üzerinde şuanda haciz var” dedi.

 

Gazipaşa Belediye Meclisi’nin nisan ayı toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Kültür Merkezi’nde dün saat 14.00’da yapılan toplantıya Mehmet Ali Kalaycı, Esin Bilgiç ve Nebile Uysal mazeret bildirerek katılmadı. Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve parti grup sözcülerinin açılış konuşmalarının ardından gündem maddelerine geçildi. Kanun gereği faaliyet raporunun okunduğu esnada Başkan Yılmaz dışarıya çıkarak, Meclis Başkan Vekili Onur Demir oturumu yönetti. Belediye Başkanlığının bir yıllık faaliyet raporu okundu kabul edildi. 2020 yılı faaliyet raporu oy birliğiyle kabul edildi. Mecliste denetim komisyonu raporu ile imar komisyonu raporları görüşülüp karara başlandı.  Belediye Meclisi’nin Mart ayı oturumunda kabul edildikten sonra Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz tarafından veto edilen içkili yer bölgesi ile ilgili alınan 1 Mart 2021 tarihli Belediye Meclis kararı tekrar görüşüldü. 

 

İÇKİLİ BÖLGEYE RED

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Yılmaz, “Geçen ayki meclis toplantısında bu konu görüşülmüştü. Meclis kararları resmiyet kazanmadan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden,  bölgenin içkili bölge olması halinde güvenlik yönünden sakınca olacağı şeklinde bir yazı geldi. Başkan olarak veto etme hakkını kullandım ve tekrar mecliste görüşülmesi için iade ettim” dedi. CHP grubu hayır, İYİ Parti grubu evet, AK Parti grubu hayır ve MHP grubu evet oyu kullandı. Belediye Başkanı Yılmaz,  İstiklal Mahallesi Rasih Kaplan Caddesi 2. Sokak No 1/20 sayılı adreste faaliyet gösteren Atlantik Restoran’ın içki ruhsatıyla ilgili talebini tekrar meclisin oylarına sundu.

 

SALT ÇOĞUNLUK SAĞLANAMADI

 

Mecliste Başkan Yılmaz tarafından veto edilen kararlarda üye tam sayısının salt çoğunluğuyla karar alınması gerekiyor.  Mecliste 14 kişinin evet oyu kullanması gerekiyordu. 14 kişi evet oyu kullanmadığı için salt çoğunluk sağlanamadı. Böylelikle Rasih Kaplan Caddesi üzerinde yer alan Bilgiç Tarım ile Tuncerler Eczanesi arasındaki alan içkili bölge olarak kabul edilmedi.

 

KOMBİ ARAZİSİ TEMİNAT OLDU

 

Nisan meclisinde Gazipaşa Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün gündeme alınan yazısı görüşüldü. Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün, sermayesi yüzde yüz belediyemize ait olan Selinus İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan gerek işsizlik sigortası, damga vergisi borcuna ve bu borca işlenecek faizlere karşılık, mülkiyeti belediyeye ait olan Cumhuriyet Mahallesi 22 ada 35 parça sayılı taşınmazın 6 bin 183 sayılı kanunun 10 maddesinin 5 fıkrası gereğince Sosyal Güvenlik Kurumuna teminat olarak gösterilmesi hususundaki talebi mecliste görüşüldü.

 

“HER AY YENİ BORÇLAR OLUŞUYOR”

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Yılmaz, “Belediyemizin yüklü bir miktarda resmi kurumlara ve şahıslara borcu var. İlk yapılandırma yasasıyla biz Ağustos 2020’ye kadar olan bütün borçlarımızı yapılandırdık.  Hem belediyemizin hem de şirketimizin borçlarını. 6-7 ay geçti yine borçlarımız birikiyor.  Bu borçlar daha çok SGK borçları. Biz elemanlarımızı şirket üzerinden çalıştırıyoruz, maaşlarını ödüyoruz. Ancak şirkete sigorta primleri ve maliye borçları için para gönderemediğimiz için onlar yatırılmıyor. Yıllardır böyle yeni bir olay değil. Zaman zaman yapılandırma yasalarıyla taksitlendiriliyor. İller Bankasından kesiliyor. Taksitlendirilmiş olması, yapılandırılmış olması bizim gayrimenkullerimizin üzerine konan hacizleri kaldıramıyor. 120 ay yeniden yapılandırdık. 120 ay bitecek ki bu hacizleri kaldırsın. Bu imkansız her ay yeni borçlar oluşuyor. Dolayısıyla hiçbir zaman bu hacizler kalkmıyor. Burada vatandaşlarımız mağdur oluyor.  Biz istiyoruz ki SGK’nın, maliyenin bütün hacizlerini bir noktada toplayalım, onun dışında mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini giderelim. 2 yıldır bunun çalışmalarını yapıyoruz.

 

“HESAPLARIMIZDA BLOKE VAR”

 

SGK’ya 30 milyonun üzerinde borcumuz var. Her ne kadar yapılandırma yasasında ödendiği oranda kaldırılır dense de her ay yeni borçlar olduğu için faydalanmıyoruz. O nedenle istiyoruz ki hacizleri bir noktada toplayalım, diğer yerler serbest kalsın. Bu söylediğimiz ada parsel de kombi arazisi olarak bildiğimiz deniz kenarındaki arazidir. Oranın üzerinde haciz var şuanda. Yanlış anlaşılmasın yeni haciz konulacak değil. Belediyenin üzerine kayıtlı ne kadar gayrimenkul varsa tamamı üzerinde şuanda haciz var. Belediyenin bankalarda ne kadar hesabı varsa hepsinin üzerinde bloke vardı. 2 yıldır çalışıyoruz blokelerin yüzde 90’ını kaldırdık. Banka hesaplarımızda sorun kalmadı. Gayrimenkul ve taşıtlarımız üzerindeki hacizleri bir türlü bir araya toplayamadık. Bu nedenle hacizlerin belli bir noktada toplanması ve diğerlerinin serbest bırakılması için SGK’nın istediği meclis kararının alınmasını talep ediyoruz” dedi. Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün talebi oybirliği ile kabul edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —