Tarih: 25.03.2021 13:58

TEDBİRLERİN RAFA KALKTIĞI KONGRE

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti’nin 7. Olağan Büyük Kongresi Ankara Spor Salonu’nda 'Türkiye için güven ve istikrar' sloganıyla gerçekleştirildi. 81 ilden binlerce partilinin katıldığı kongrede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeniden AK Parti’ye genel başkan olarak seçildi. Büyük coşkuya sahne olan kongrede, koronavirüs tedbirleri unutuldu. 81 ilden gelen partililerin tek salonda harmanlandığı kongrede, koronavirüs tedbirleri rafa kaldırıldı. Salonun önünde ve içinde yoğun bir kalabalık oluşturan partililer, sıfır mesafeyle kongreyi takip etti. Çıktığı her platformda, vatandaşlara koronavirüs uyarısı yapan, spor müsabakalarının oynandığı stat ve spor salonlarına 'temizlik, maske ve mesafe' uyarısının bulunduğu pankartlar astıran Erdoğan, partisinin kongresinde salgını unuttu.

 

MKYK LİSTESİNE ANTALYA DAMGASI

 

AK Parti’nin 7. Olağan Büyük Kongresi’nde, partinin en üst karar alma organı olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ve 11 üyeli Merkez Disiplin Kurulu için seçim yapıldı. Kongrede 1428 delege oy kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildiği kongrede, partinin en üst karar alma organı olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ve 11 üyeli Merkez Disiplin Kurulu için seçimi yapıldı. 50 kişiden oluşan mevcut MKYK listesinden 22 kişi liste dışı kaldı. Mevcut MKYK listesindeki 50 kişi 75 kişiye çıkartıldı. Listeye giren Antalyalı 4 isim dikkat çekti. Antalya Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Menderes Türel, Antalya Milletvekili Mustafa Köse ve Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal listede yer aldı. Ayrıca Antalya’dan Ayşe Güliz Yılman’da MKYK yedek listesinde yer aldı.

 

Öte yandan, Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş gibi partinin önemli isimleri Genel Başkanvekili olarak belirlendi.

 

Konuşmasına 81 vilayeti tek tek sayıp selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi’nin parti ve ülke için hayırlı olmasını diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin kayıtlı üye sayısının 13 milyon 500 bine ulaştığını belirterek, “Bırakın Türkiye’yi, dünyada böyle bir siyasi parti yok. Ve hamdolsun 1 milyonu aşkın genç üyesiyle, yaklaşık 5 milyonu aşkın kadın üyesiyle ve bunun dışında da ana kademe üyesiyle dünyada bir başkası yok, Türkiye’de zaten yok” dedi.

 

“İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür / İmansız olan paslı yürek, sinede yüktür” dizelerini okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu inanç, iman ve azimle bugüne kadar yürüttükleri her mücadelede başarıya ulaştıklarını söyledi.

 

“Bundan sonra da aynı hissiyatla, Sırat-ı Müstakim üzere yürümeye, ter dökmeye, gerektiğinde canımızı ortaya koymaya devam edeceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eksikten ve yanlıştan münezzeh olan sadece Rabbimizdir. Biz fanilerin elbette hatası ve eksiği olmuştur, olacaktır. Önemli olan istikameti doğru, kalbi ferah, yüreği sağlam, azmi güçlü tutmaktır. Gerisi Allah’ın yazgısı ve milletimizin takdiridir. İşte bu anlayışla, ‘niyet hayr, akıbet hayr’ diyerek, sizlerle birlikte bir kez daha yaptıklarımızın ve yapacaklarımızın muhasebesini milletimize arz etmek istiyoruz” dedi.

 

Erdoğan, “Hangi partiden olursa olsun, Cumhur İttifakı’na destek olan her bir kardeşime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Türkiye’yi önce 2023 hedeflerine, ardından da 2053 vizyonuna inşallah Cumhur İttifakı’yla kavuşturacağız. Her büyük kongremizde vizyonumuzu daha ileriye taşıdık, hedeflerimizi daha büyüttük, eser ve hizmet siyasetimizi daha güçlendirdik. Biz, siyasetin, sadece geçmişle değil, aynı zamanda bugünle, güncelle de sınırlı kalmaması; yarını, geleceği, umudu kucaklaması gerektiğine inanan bir mefkûreye sahibiz. Yarın diye ifade ettiğimiz büyük ufuk, bizim maziden atiye kurulan köprü dediğimiz, geçmişi ve bugünü de içeren kuşatıcılığa sahiptir.  Bunun için bizim inancımızda umutsuzluk, yani yarından ümidini kesmek, küfre eşdeğer görülmüştür. Geçmişimizi hakkıyla bilmeden, bugünün hakkını vermeden, geleceği inşa edemeyiz.  Türkiye’nin bugün bulunduğu yer, şanlı tarihinin şerefli mirasıyla, geleceği için belirlediği hedefleri arasındaki ince çizginin tam ortasıdır. Geleceğe ilişkin tasavvurlarımızı anlatırken, söze daima geçmişten başlamamızın sebebi de işte budur. Büyük rüyalar görmek, bu rüyaların ardından gitmek bize medeniyetimizin emridir. Siyasetin en başta gelen vazifesinin de milletle birlikte bu rüyaları görmek, umutları canlı tutmak, hedefler koymak suretiyle inşa ve ihya faaliyetinde bulunmak olduğuna inanıyoruz. “Bugün, insanlığın yakın tarihin en önemli sağlık kriziyle boğuştuğu, küresel siyasi ve ekonomik sistemin köklerinden sarsıldığı, yeni arayışların filiz vermeye başladığı bir dönemden geçiyoruz. Ülkemizi ve milletimizi, sürekli kendi iç sıkıntılarıyla meşgul ederek son iki asırdır bu tür köklü değişimlerin dışında tutanlar, yine aynı oyunun peşindeler. Ama bu defa başaramayacaklar. Çünkü bu defa farklı bir Türkiye var” dedi.

 

Yaklaşık iki saatlik bir konuşma yapan Erdoğan, iç ve dış politikadan ekonomiye, yeni Anayasa’dan partisinin hedeflerine dair birçok konuya değindi. 

 

Bugüne kadar ekonomiden demokrasiye, eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma, ticaretten turizme kadar her alanda hayata geçirdikleri icraatlarla Türkiye'yi şaha kaldırdıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Cumhuriyet tarihimizin en büyük reformlarını, maruz kaldığımız sayısız saldırıya rağmen iktidarlarımız dönemine sığdırmayı başardık. Meydanlarda ve kürsülerde milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirdik ve asla bunları unutanlardan olmadık. Kavline sadık, ahdine bağlı bir kadro olarak yeni ve sivil bir anayasa başta olmak üzere milletimize olan vaatlerimizi gerçekleştirmekte kararlıyız. Bu süreçte en büyük güven kaynağımız, duasını ve desteğini bizden esirgemeyen aziz milletimizdir. Allah'ın inayeti, 84 milyonun desteği, mazlum ve mağdurların duası yanımızda olduğu müddetçe aşamayacağımız hiçbir engel yoktur.”

 

“Yolumuz uzun, görevimiz zor, mesuliyetimiz ağırdır” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Sözlerimi şu güzel dua ile hitama erdirmek istiyorum: 'Rabbi yessir vela tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr', 'Rabbim kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır.' Evet, Mevla'm yar ve yardımcımız olsun diyor, şahsıma gösterdiğiniz teveccüh için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizlerden şehirlerinize döndüğünüzde tüm kardeşlerimize selamlarımızı, muhabbetlerimizi iletmenizi istiyorum.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —