KIRMIZI YASAKLAR

GÜNDEM 25.03.2021 13:56:55 0
KIRMIZI YASAKLAR

Gazipaşa’da toplu yürüyüşler ile açık hava toplantısı, toplu karşılama ve uğurlama gibi etkinlikler, 15 gün süreyle yasaklandı.

 

İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu, çok yüksek riskli kırmızı iller arsında bulunan Antalya'da, il genelindeki toplu etkinliklerde sosyal mesafe kuralının sağlanması ve toplu yürüyüşler, açık hava toplantısı gibi etkinliklerin, 15 gün süreyle yasaklanmasını kararlaştırdı. Antalya’da 13-19 Mart tarihleri arasında 100 bin nüfusa düşen PCR test sonucu pozitif çıkan kişi sayısı 119,18 olarak açıklandı.  Antalya’nın turuncu renk kodlu yüksek riskli illerden orta riskli sarı renk ve düşük riskli mavi renge dönmesi beklenirken, kırmızı renkli çok riskli iller kategorisine yükselmesi tedirginlik yarattı.  Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Koronavirüs (Kovid-19) salgınının toplu eylem/etkinlikler nedeniyle yayılması riskinin önlenmesi amacıyla gerekli kararları almak üzere, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 26. maddesine istinaden 24.03.2021 tarihinde olağanüstü toplanarak yeni kararlar aldı. Kararlar, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. maddesi dikkate alındı.

 

SOSYAL MESAFEYE UYGUN YAPILACAK

 

Antalya genelinde siyasi partiler, sendikalar, meslek kuruluşları, dernekler ve diğer sivil toplum kuruluşları tarafından gerçekleştirilmesi muhtemel eylem/etkinlik programları kapsamında siyasi partiler, sendikalar, meslek kuruluşları, dernekler ve diğer sivil toplum kuruluşlarına yapılması muhtemel ziyaretlerde sosyal mesafe kuralına uygun hareket edilmesi sağlanacak. 15 gün süreyle, il genelinde yapılması planlanan basın açıklamaları, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yapılacak.

 

15 GÜN YASAKLANDI

 

Toplu yürüyüşler ile açık hava toplantısı, toplu karşılama ve uğurlama gibi etkinliklerin hastalığın yayılmasına neden olma riski bulunduğundan, 15 gün süreyle bu tür etkinliklere izin verilmeyecek.. Ayrıca, 15 gün süreyle il genelinde ve açık alanlarda, sosyal mesafe kuralının ihlal edilmesine ve hastalığın yayılmasına neden olacak eylemlere müsaade edilmemesine karar verildi.