ESKİ HASTANE TARİH OLUYOR

GÜNDEM 24.03.2021 13:38:09 0
ESKİ HASTANE TARİH OLUYOR

Uzun yıllar ilçe halkına hizmet veren Gazipaşa Eski Devlet Hastanesi, Cumhuriyet Sağlık Ocağı ile birlikte yıkılacak. Yer tesliminin ardından boşta kalma tehlikesi ile karşı karşıya kalan aile hekimleri, vatandaşlara hizmet verebilecekleri yeni bir yer arıyor.

 

Gazipaşa’da, 1977 yılında 3 katlı iki blok halinde 50 yatak kapasitesiyle ilçede hizmet vermeye başlayan Gazipaşa Eski Devlet Hastanesi hizmet binası tarih oluyor. 2016 yılında Gazipaşa Devlet Hastanesi’nin yeni binada hizmet vermesiyle boşalan eski binayla ilgili Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından yıkım kararı çıkarttı. Cumhuriyet Mahallesi 10 ada 1 parsel üzerinde bulunan Gazipaşa Eski Devlet Hastanesi hizmet binası yıkım işi ihalesi bugün yapılacak. Alınan yıkım kararı yeni bir sorunu beraberinde getirdi. Eski hastanenin bulunduğu yerde faaliyet gösteren ve 5 aile hekimiyle yaklaşık 20 bin vatandaşa hizmet veren Cumhuriyet Sağlık Ocağı da eski hastaneyle birlikte yıkılacak. Sağlık ocağında görevli aile hekimleri ve hemşireler, yer tesliminin ardından boşta kalacak.

 

DOKTORLAR YER ARAYIŞI İÇİNDE

 

Eski hastaneyle ilgili alınan yıkım kararı, Cumhuriyet Sağlık Ocağı’nda görevli hekimleri kara kara düşündürüyor. Yeni hizmet binası için arayışa çıkan sağlık personellerine kapılar bir bir kapanıyor. İlçede yetkili mercilerle görüştükleri öğrenilen doktorların, geçtiğimiz ay emniyetin taşınmasıyla boşalan eski emniyet binasını istedikleri bilgisine ulaşıldı. Eski emniyet binasının Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’ne tahsis edileceğini öğrenen sağlıkçıların, AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan’dan, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’nün kullandığı mevcut binanın kendilerine tahsis edilmesini istedikleri öğrenildi. Doğan’dan da olumlu yanıt alamayan sağlıkçıların, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü binasının Sosyal Hizmetlere verileceği bilgisine ulaştıkları kaydedildi.

 

DOKTORLAR VE VATANDAŞLAR MAĞDUR OLMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA

 

Bugün yapılacak ihalenin ardından eski hastane, ihaleyi alacak yüklenici firma tarafından 120 gün içinde yıkılacak. Yer teslimin ardından 5 aile hekiminin görev yaptığı Cumhuriyet Sağlık Ocağı da yıkılacak. Günlerdir yer arayışı içinde olan sağlık personellerine yeni bir yer tahsis edilmez ise doktorlar, hemşireler ve yaklaşık 20 bin vatandaş mağdur olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27