GÜVEN’DEN DESTEK ÇAĞRISI

SAĞLIK 24.03.2021 13:32:32 0
GÜVEN’DEN DESTEK ÇAĞRISI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven, Alanya’da SMA Tip 2 hastalığıyla mücadele eden 1,5 yaşındaki Ahmet Çaltı’nın sağlığına kavuşması için düzenlenen yardım kampanyasına destek verdi. CHP İlçe Başkanı Güven, sosyal medya hesabından ‘SMA Hastası Ahmet'e Umut ol!’ paylaşımında bulunarak ilçe halkını minik Ahmet’in ayağa kalkması için gerekli olan  ‘zolgensma’ gen tedavisine destek için çağrıda bulundu.

 

SADECE 3 AYI KALDI

 

Alanya’da yaşayan SMA (Spinal Musküler Atrofi) hastası 18 aylık Ahmet Çaltı’nın tedavisi için başlatılan kampanyaya Gazipaşa da duyarsız kalmadı. Nadir görülen SMA hastalığından dolayı yaşam savaşı veren Pınar (31) ve Abdülkerim (34) Çaltı çiftinin 18 aylık oğulları Ahmet Çaltı’nın tedavisinde kullanılmak üzere gereken 2.5 milyon Euro tutarındaki ilaç masraflarının karşılanması için Alanya’da kampanya başlatıldı.  Rahatsızlığı nedeniyle yaşıtlarının yaptığı hiçbir faaliyeti gerçekleştiremeyen Ahmet bebeğin yurt dışında yüzde 95’lik başarı oranı olan tedavisi için sadece 3 ayı kaldı. Minik Ahmet için başlatılan kampanyaya duyarsız kalmayan CHP ilçe Başkanı Ömer Güven, SMA hastası Ahmet’in tedavisi için başlatılan kampanyaya destek verilmesi için ilçe halkına çağrıda bulundu.

 

“GAZİPAŞA OLRAK DESTEK OLALIM”

 

Sosyal medya hesabından ‘SMA Hastası Ahmet'e Umut ol!’ paylaşımında bulunan CHP İlçe Başkanı Ömer Güven, “Ahmet bebeğin yurt dışında gen tedavisi olması için 3 ay gibi kısa bir zaman var. Ahmet bebeğin tedavisinin yapılması gerekiyor. Bunun için gereken desteği Gazipaşa olarak sağlamalıyız. Bu konuda üzerimize düşen çabayı göstereceğimize yürekten inanıyorum. Gazipaşa halkından Ahmet için gönüllerinden ne koparsa yardım etmelerini istiyorum. Gazipaşa olarak destek olalım ve hep birlikte bu yavrumuzu kurtaralım” dedi.