VE KIRMIZI OLDUK

SAĞLIK 22.03.2021 12:22:10 0
VE KIRMIZI OLDUK

Antalya genelinde artan virüs vakaları, turuncu kategoride bulunan Antalya’yı kırmızı renkli çok yüksek riskli iller kategorisine yükseltti.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 13-19 Mart tarihleri arasındaki illerin 100 bin nüfusa karşılık gelen toplam vaka sayısını açıkladı.  Antalya’da geçen hafta yüz bin kişide 95,16 olan vaka sayısı yüzde 26 artışla yüz binde 119,18’e yükseldi. Antalya’nın turuncu renk kodlu yüksek riskli illerden orta riskli sarı renk ve düşük riskli mavi renge dönmesi beklenirken, kırmızı renkli çok riskli iller kategorisine yükselmesi tedirginlik yarattı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 13-19 Mart tarihleri arasındaki illerin 100 bin nüfusa karşılık gelen toplam vaka sayısını Twitter hesabından açıkladı. İllerin vaka sayısına göre hazırlanan haritada geçen hafta yüz binde 95,16 vaka görülen Antalya’da bu rakam, 100 binde 119,18’e yükseldi. Açıklanan verilere göre, turizm kenti Antalya kırmızı renkli çok yüksek riskli iller kategorisine yükseldi.

 

NORMALE DÖNMEK ELİMİZDE

 

Yapılan tüm uyarı ve tedbirlere rağmen virüsün yayılım hızının artması tedirginliğe neden oluyor. Turizm kenti Antalya’da sezon öncesi artan vaka sayıları herkesi korkutuyor. Konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medyadan yaptığı açıklamada, 'İllerimizde haftalık 100.000 nüfusa karşılık gelen toplam vaka sayısını gösteren insidans haritamızı paylaştık. Normale dönmek elimizde. Bu ancak tedbirle mümkün. Virüsü yok sayamayız. Onun normal hayatımızı elimizden almasına da izin vermemeliyiz. Bunu tedbirlere uyarak başarabiliriz' dedi.

 

ÖNCEKİ VERİLER

 

27 Şubat-5 Mart tarihleri arasında 100 bin kişide PCR testi pozitif çıkan vaka sayısı 82.05 olan Antalya’da bu rakam 6-12 Mart verilerinde 95.16’ya yükseldi. Kırmızıya dönmesi an meselesi olan Antalya’da haftalık vaka sayısı korkuttu.