ŞEHİTLERİMİZİ ANDIK

GÜNCEL 19.03.2021 07:49:36 0
ŞEHİTLERİMİZİ ANDIK

Gazipaşa’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106'ncı yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

 

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106’ncı yıl dönümü dolayısıyla ilk tören Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.  Çelenk sunma törenine, Vali Yardımcısı ve Gazipaşa Kaymakam Vekili Aydın Abak, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ökkeş Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Cıngıl, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende sırasıyla Gazipaşa Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve şehit aileleri tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından çelenk sunma töreni sona erdi.

 

NM PROGRMI DÜZENLENDİ

 

Ardından Belediye Kültür Merkezi’nde Şehit Demet Sezen Kız Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma programına geçildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Günaydın tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.  Program,  Çanakkale Şehitlerine şiirinin okunması, Çanakkale adlı pandomim gösterisinin sunulması, Çanakkale Türküsü’nün seslendirilmesi ve sinevizyon gösteriminin ardından sona erdi.  Anma programının akabinde protokol üyeleri, Canavarcık Mezarlığı’nda Şehit Süleyman Gür’ün ve Beyobası Karakısık Mezarlığı’nda şehit Ahmet Şen’in kabirlerini ziyaret ederek dua ettiler.