TAKSİLER DENETLENDİ

GÜNCEL 19.03.2021 07:46:55 0
TAKSİLER DENETLENDİ

Gazipaşa’da İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında başlattığı ‘Tematik Denetim Süreci’ kapsamında denetimler sürüyor. Gazipaşa Kaymakamlığı, koronavirüsle mücadele kapsamında ilçedeki ticari taksileri denetledi. Koronavirüs risk haritasında kırmızı renkle gösterilen Gazipaşa’da denetimler aralıksız devam ediyor. Gazipaşa Kaymakamlığı tarafından belirlenen ekipler, önceki gün ilçede bulunan ticari taksileri denetledi. Yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmazken, eğitici uyarılarda bulunuldu.  Denetimlere katılan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ali Rıza Büyükakça, kurallara uyan taksicilere teşekkür etti. Denetimlerle ilgili açıklama yapan Müdür Büyükakça, “İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenen kriterlerle ilgili denetim yapıyoruz. Taksicilerimizi ziyaret ederek kurallar konusunda bir kez daha uyardık. Uzun süre devam eden hafta sonu kısıtlamaları ve lokanta, restoran gibi işyerlerinin kapalı kaldığı günlere bir daha geri dönmek istemiyoruz. Gazipaşa’da herkesin kurallara uymasını istiyoruz” dedi.

 

DENETİMLER DEVAM EDECEK

 

Gazipaşa’da 1 hafta boyunca tematik denetim yapılacak. Bu kapsamda bugünden itibaren bir haftalık konu bazlı tematik genel denetim faaliyeti gerçekleştirilecek. Buna göre denetlenecek yerler ve günleri ise şöyle:

19 Mart Cuma: Yeme içme yerleri, şehir içi toplu ulaşım araçları, düğün veya nikah salonları, lunapark/tematik parklar.

 

20 Mart Cumartesi: Yeme içme yerleri, şehir içi toplu ulaşım araçları, cadde, sokak, meydan, sahil bandı gibi yerlerde mesafe ve maske denetimi, AVM'ler, marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar, kuruyemişçiler.

 

21 Mart Pazar: Yeme içme yerleri, şehir içi toplu ulaşım araçları, otel ve konaklama tesisleri, kayak otelleri ve tesisleri, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapılan her türlü toplu ulaşım araçları ile havalimanı/gar/otogar gibi yerler.

 

22 Mart Pazartesi: Yeme içme yerleri, şehir içi toplu ulaşım araçları, yemekhane ve kantinleri dahil olmak üzere okullar ile okul servis araçları.

 

23 Mart Salı: Yeme içme yerleri, şehir içi toplu ulaşım araçları, internet kafeler/salonları, ganyan, ı̇ddaa ve milli piyango bayileri, berberler/kuaförler/güzellik merkezleri, hamamlar, saunalar, masaj salonları.

 

24 Mart Çarşamba: Yeme içme yerleri, şehir içi toplu ulaşım araçları, organize sanayi bölgeleri, fabrika ve üretim tesisleri, halı sahalar/spor tesisleri ile cami ve mescitler.

 

25 Mart Perşembe: Yeme içme yerleri, şehir içi toplu ulaşım araçları, kahvehane, kıraathane, kır/çay bahçesi, dernek lokali gibi umuma açık yerler.