KIRMIZIYA DAYANDIK

GÜNDEM 17.03.2021 06:38:29 0
KIRMIZIYA DAYANDIK

Koronavirüs vakalarında sayı her geçen gün artıyor. Geçen hafta Antalya’da 82,05 olan vaka sayısı 95,16’ya yükseldi.

 

TÜRKİYE’DE koronvirüs salgınıyla mücadele tüm hızıyla devam ederken, günlük vaka sayıları halen 15 binlerde seyrediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6-12 Mart tarihleri arasındaki illere göre 100 bin kişiye düşen Kovid-19 vaka sayısının güncel haritasını paylaştı. 27 Şubat-5 Mart tarihleri arasında 100 bin kişide PCR testi pozitif çıkan vaka sayısı 82.05 olan Antalya’da bu rakam 6-12 Mart verilerinde 95.16’ya yükseldi. Kırmızıya dönmesi an meselesi olan Antalya’da haftalık vaka sayısı korkuttu.

 

YENİ KAPANMA YOK

 

Koronavirüs vaka sayısı bakımından çok yüksek riskli ilçeler arasında yer alan Gazipaşa’da, kısıtlamalar aynen devam edecek. Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tedbirlerin aynı şekilde devam edeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatandaşlarımızın riski azaltmalarını, şehirlerini bu musibetten kurtulma mücadelesine destek vermesini rica ediyorum. Tedbirlere uymamamız sayesinde yeniden kısıtlamaların ve yasakların geleceğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum' dedi.

 

Sosyal medya hesabından illerin 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık toplam vaka sayılarını harita üzerinde paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, “Tedbirlere uyarak normalleşmek mümkün” ifadelerine yer verdi.