Tarih: 17.03.2021 06:26

“GÜN DOĞUYOR UMUT YEŞERİYOR”

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven,  CHP Genel Merkezi tarafından  ‘İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’ başlığıyla hazırlanan çalışmayı ilçe halkıyla paylaştı.

 

Yeni bir Anayasa ile güçlendirilmiş demokratik sisteme geçileceğini söyleyen Başkan Güven, “Güçlü Demokratik Parlamenter Sistem için öncelikle geniş bir toplumsal mutabakat sağlanacak, her türlü vesayetten uzak, gücünü milletten alan yeni bir anayasa yapılacaktır. Türkiye’nin toplumsal barışı ve huzuru sağlanacak. Kadın-erkek eşitliği sağlanacak, kadına yönelik şiddetin önlenmesi öncelikli bir devlet politikası haline gelecek. Devlet yönetiminde ve toplumsal düzende liyakat sistemi hakim kılınacak.

 

“SEÇİM YASASI DEĞİŞECEK”

 

‘Seçim Yasası’ değişecek, milletin vekilini millet seçecek. Seçim Yasası değişikliği ile cinsiyet kotası getirilecek, kadınların Parlamento’da temsili güvence altına alınacak.  Siyasi Ahlak Yasası çıkarılacak. Bu yasa ile siyaset kirlilikten arındırılacak, vatandaşla siyasetçi arasındaki güven yeniden inşa edilecek. Böylece milletin seçtiği vekillere ve Gazi Meclisimize itibarı geri verilecektir. Güçlü bir Stratejik Planlama Teşkilatı kurulacak. Ekonomide, ihracat odaklı ve katma değeri yüksek üretime öncelik veren bir Planlama ve Teşvik Politikası yaşama geçirilecek,  bunun için güçlü bir Stratejik Planlama Teşkilatı kurulacak. Üretim ve hakça paylaşım stratejik planlamanın ana felsefesi olacaktır.

 

“EĞİTİM SİSTEMİ YENİDEN YAPILANDIRILACAK”

 

Eğitim sistemi, tüm bileşenlerinin ortak çabasıyla yeniden yapılandırılacaktır. Eğitim, Türkiye’nin kalkınma stratejisinin en önemli, en temel parçası olarak yeniden ve tüm paydaşlarıyla birlikte planlanacaktır. Eğitim politikalarının temel hedefi ‘fikri hür, vicdanı hür’ nesiller yetiştirmek olacaktır. Üniversitelerimizde her türlü düşünce özgürce tartışılabilecek, her türlü bilimsel çalışma özgürce yapılabilecek. Tüm organize sanayi bölgelerinde iş garantili yatılı ‘Teknoloji Liseleri’ kurulacak, sanayicinin ihtiyaç duyduğu eleman sorunu çözülecek.

 

“EKOSİSTEM HAKKI KORUNACAK”

 

Gelecek nesiller için ‘Ekosistem Hakkı’ korunacaktır. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya teslim etmek için üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz.  Canlı ve cansız varlıklar olarak bir ekosistemin parçasıyız. Sağlıklı işleyen bir ekosisteme sahip dünyaya doğma hakkı, henüz doğmamış nesillerin de hakkıdır. ‘Sürdürülebilir Yaşam’ anlayışı ışığında bu hak Anayasal güvence altına alınacaktır” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —