İSTİKLAL MARŞIMIZ 100 YAŞINDA

GÜNCEL 13.03.2021 01:04:21 0
İSTİKLAL MARŞIMIZ 100 YAŞINDA

Gazipaşa’da İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yıl dönümünü ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy düzenlenen programla anıldı.

 

Gazipaşa’da İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yıl dönümünü kutlamak ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anmak için program düzenlendi. Gazipaşa’da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle program düzenlendi.  Gazipaşa Merkez Anadolu Lisesi tarafından hazırlan program, Belediye Kültür Merkezi’nde saat 10.30’da başladı. Gazipaşa Kaymakam Vekili Aydın Abak, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kalaycı, Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Ökkeş Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kocagöz, kamu kurum amirleri ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.  Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Merkez Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Gül, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

 

“ONU ANLAMAK HÜRRİYETE OLAN BAĞILIKTIR”

 

‘Milletlerin hayatlarında geleceklerine yön veren önemli olaylar, abidevi şahsiyetler vardır’ diyen Gül, “ Genç nesillerin iyi yetişmeleri, geleceğe güvenle bakabilmeleri, millet hayatında yeni değerlerin ortaya çıkabilmesi ve milli şuurun ayakta tutulabilmesi için bunları hatırlamak gerekir.  İşte kara günlerimizin göstergesi, kahramanlık destanımız, heybetli kimliğimiz, yurtseverlik ve özgürlük aşkımız İstiklal Marşı milletimizin sinesinden çıkarak onun acılarını, umutlarını, kararlılığını ‘Hayal ile yoktur alışverişim, her ne demişsem görüp de söylemişim’ diyerek abideleştiren Mehmet Akif Ersoy’dur. Her yıl 12 Mart tarihi İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü olarak kutlanır. 2021 yılı ‘Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı Yılı’ ilan edilmiş durumdadır. Akif’i anlamak geçmişi hatırlamaktır, onu anlamak onun ahlakını, karakterini, çalışkanlığını millet ve memleket sevdasını geleceğe aşılmaktır. Onu anlamak hürriyete olan bağılıktır. Mehmet Akif’i en iyi tanımlayan sözlerden birisi ‘Yumuşak başlı isem, kim demiş uysal koyunum, kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum!’ dizeleridir.  Bu yüce destanı yazan ustayı ve yazdıran sayısız kahramnı rahmetle anıyorum” şeklinde konuştu.

 

Program, Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan slayt gösterisinin izlenmesi,  İstiklal Marşı şiirinin okunması, istiklal Marşı’nı Dilerken adlı yazı ve ‘Milletimin Kutup Yıldızı Mehmet Akif Ersoy’ isimli yazının okunmasıyla devam etti.  Bayrak şiirinin okunması ve İstiklal Marşı’nın ilk bestesinin slayt gösteriminin ardından program sona erdi.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27