Tarih: 12.03.2021 02:59

“O SARAYI KUŞATACAĞIZ”

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa’da partililere seslenen İl Başkanı Bayar, “Birbirimizle kenetlenip, önümüzdeki ilk seçimde iktidarı alacağız. O sarayı kuşatacağız, kuşatmak zorundayız” dedi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, İl yöneticileri Bülent Baylı, Naci Doğan ve Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ ile birlikte Gazipaşa’ya geldi. Parti binasında İlçe Başkanı Ömer Güven, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, belediye meclis üyeleri ve partililer tarafından karşılanan Bayar ve beraberindekiler, sohbet edip gündemi değerlendirdi.  Partililerin taleplerini dinleyip not alan Bayar, ardından kalabalığa seslendi.  Gazipaşa programı kapsamında Sarıağaç ve Kahyalar mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelen İl Başkanı Bayar ve beraberindekiler, esnaf ve belediye ziyareti ile günü tamamladı.

 

“BULGURU KAYBETMEDEN PİRİNCE GİDECEĞİZ”

 

CHP’ye oy vermeyenlerden oy almak için mücadele ettiklerine değinen İl Başkanı Nusret Bayar, “İktidara gelecekse, Cumhuriyet Halk Partisi’ne bugüne kadar oy vermeyenlerden oy almak için mücadele ederek geleceğiz. Önce kendi oylarımızı bir arada tutacağız. Eldeki bulguru kaybetmeyeceğiz, eksiltmeyeceğiz. Sonrada Midyat’a pirince gideceğiz, pirinç getireceğiz ve iktidara koşacağız. Ana ilkemiz bu” dedi.

 

Türkiye’nin en büyük sorununun işsizlik olduğuna değinen İl Başkanı Nusret Bayar, “ CHP’nin İlçe Örgütleri ve CHP’nin İl Örgütü işçi bulma kurumuna döndü. İl binasına gelip iş talebinde bulunan kişilerin yüzde 95’i üniversite mezunu. Ciğerimiz parçalanıyor. 2020 yılında Türkiye’de üniversitelerden ve yüksekokullardan mezun olan gençlerimizin sayısı 650 binin üzerinde.  Kendi iş kolunda çalışan, basının iş kolunda çalışan, belediyeye girmiş, devletin çeşitli kollarına girmiş kişilerin sayısı 100 bin civarında.  Sadece bir yıldaki üniversite mezunlarından 500 bin civarında kişi işsiz. Belediyelerle bunları kapatmamız mümkün değil” diye konuştu.

 

“DAHA ÇOK KENETLENMELİYİZ”

 

AK Parti iktidarın yüklenen Bayar, “19 yıldır bu ülkeyi yöneten, yönetime gelirken ‘Yolsuzluklar, yoksulluklar ve yasaklar bitecek’ diyen Ak Parti iktidarının, bugün içinde bulunduğumuz konum 2002 yılının gerisine gitmedir. Şuanda hepimiz 2002’den önceki yasakları arıyoruz, 2002’den önceki 2002’den önceki işsizlik konumunu arıyoruz.  O günler gelse diye dua ediyoruz. Buradan şuraya varmak istiyorum. Biz kilitlenmek zorundayız, bu ülkeyi daha çağdaş, daha modern yapıya getirmek zorundayız. Antalya ilinin Finike ilçesi. Pandemi kurallarından dolayı bazı sınıflar haftanın 2 günü eğitim görüyor. Bu 2 günlük eğitimin dışında kalan 3 günlük eğitimde Milli Eğitim Müdürü çocukları camiye gönderiyor, camide imam veya imamların eşi eğitim veriyor. Biz camiye karşı değiliz ama din ayrı devlet ayrı eğitim ayrı. Camide yapılan eğitim okullarda neden yapılmıyor?. Camide kovid yok da okullarda mı var? Bunun için işsizliğin bitmesi, yoksulluğun bitmesi, yolsuzluğun bitmesi, yasakların bitmesi için daha çok kilitlenmemiz gerekiyor, daha çok çalışmamız gerekiyor, daha çok meydanlarda olmamız gerekiyor” dedi.

 

“HEM ELEŞTİRİYORUZ HEM DE ÖNERİYORUZ”

 

CHP’nin iktidara asıldığını söyleyen Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, “Cumhuriyet Halk Partisi’ni önceden devamlı ‘Eleştiriyorsun icraat yok’ diye eleştiriyorlardı. Şuanda hem eleştiriyoruz hem de öneriyoruz. Genel Başkanımızın Salı günleri yaptığı konuşmaları dışarıya, halka yayacak kişiler bizleriz, sizlersiniz. O kadar iktidara kilitlendi ki Cumhuriyet Halk Partisi, ‘İktidarımızın ilk haftasında yapacaklarımız’ diye bir açıklama yaptı. Ayrıca, esnafın sıkıntılarını nasıl çözeceğimize dair bilgiler, yerel yönetimleri güçlendirecek öneriler, Türkiye’nin içinde bulunduğu krizden nasıl çıkacağı, neler yapmamız gerekir ile ilgili beyanlar. Çiftçilerle ilgili talepler.  Biz bunları bilmezsek sokağa çıktığımızda bunların hiçbirini anlatamayız, hepsini genel merkezden bekleriz. Genel Başkan Antalya’ya gelmiş olsa 19 ilçemizi dolaşamaz, mümkün değil. Bu bilgileri, beyanları biz alırsak, doğru şekilde insanlara aktarırsak ancak o zaman insanları kendimize inandırabiliriz” ifadelerini kullandı.

 

“1 YIL İÇİNDE SEÇİM VAR”

 

Anayasa gereği cumhurbaşkanlığına bir kişinin iki kez seçilebileceğini belirten Bayar, “Cumhurbaşkanlığına anayasa gereği bir kişi 2 kez seçilebiliyor, 3’üncü kez seçilemiyor. Ak Parti’nin Genel Başkanı üçüncü kez de Cumhurbaşkanı seçilebilmek için arayışlar içerisinde. Anayasa değişmezse, ‘üçüncü kez cumhurbaşkanı seçilebilir’ maddesi konulmazsa ve bir dizayn getirilmezse 1 yıl içinde seçim var. Ona göre çalışmalarımızı sürdürelim. Anayasa gereği seçim tarihinden bir yıl önce seçim yapılmıyor, zamanında yapılıyor. 2022’nin Haziran’ından önce seçim yapılması gerekir. Bu 2021’in sonbaharı olabilir, 2022’nin ilkbaharı olabilir. Tarihler belli. Şimdiden köy köy dolaşmamız lazım. Şimdiden esnafa, çiftçiye, işçiye, işsize dokunmak zorundayız. Yarın dokunduğunuz zaman ‘seçim mi var’ diye sormasınlar. Birbirimizle kenetlenip, önümüzdeki ilk seçimde iktidarı alacağız, o sarayı kuşatacağız, kuşatmak zorundayız” şeklinde konuştu.

 

MAHALLE TOPLANTILARI YAPTI

 

CHP’li yöneticilerle birlikte Gazipaşa’nın çeşitli mahallelerinde toplantı yapan İl Başkanı Bayar, Sarıağaç, Kahyalar ve Karalar’da vatandaşları dinledi. Sarıağaç Mahalle Muhtarı Ahmet Aman, Kahyalar Mahalle Muhtarı Mehmet Sertgöz, Karalar Mahalle Muhtarı Latif Oktay’ın katıldığı toplantıda vatandaşlardan ve muhtarlardan gelen talepleri not alan Bayar, halkın sorunlarına çözüm arayacakları sözünü verdi. Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı toplantıların ardından çarşı esnafını ziyaret eden Bayar ve CHP’li yöneticiler, son olarak Gazipaşa Belediyesi’ni ziyaret ederek Başkan Mehmet Ali Yılmaz’la görüştü. Gazipaşa temaslarını tamamlayan Bayar, akşam saatlerinde ilçeden ayrıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —