Tarih: 11.03.2021 12:45

KIRMIZI TEHLİKE

Facebook Twitter Linked-in

İl Sağlık Müdürlüğü 1-7 Mart tarihleri arasındaki vaka dağılım tablosunu paylaştı. Açıklanan tabloya göre Gazipaşa kırmızı kategoride yer aldı.

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele devam ediyor. Kontrollü normalleşme dönemine geçilmesiyle birlikte vaka sayısına göre yüksek riskli iller arasında yer alan ve turuncu renkle gösterilen Antalya’nın 19 ilçesinin vaka dağılımı belli oldu. Antalya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından paylaşılan 1-7 Mart İlçe Vaka Dağılım Tablosu, Gazipaşa’daki tehlikeyi gözler önüne serdi.  Buna göre Gazipaşa,  vaka sayısıyla 'çok yüksek riske’ işaret eden kırmızı renkle işaretlendi. Çok yüksek riskli kategoride yer alan Gazipaşa’nın vaka sayısı 64, insidansı ise 124,1 olarak açıklandı.

 

7 İLÇE KIRMIZI KATEGORİDE

 

Antalya’nın 19 ilçesinden 7’si kırmızıya dönerken,  2 ilçesi mavi, 2 ilçesi sarı ve 8 ilçesi de turuncu kategoride yer aldı.  Antalya’nın ilçeleri içerisinde sadece Demre ve Gündoğmuş mavi kategoride yer alırken, Gazipaşa ile beraber Akseki, Döşemealtı, Elmalı, Alanya, Korkuteli ile Serik kırmızıya büründü. Aksu, Finike, Kaş, Kepez, Konyaaltı, Kumluca, Manavgat ile Muratpaşa turuncu kategoride yer alırken, sadece İbradı ve Kemer sarı renkle gösterildi.  124,1 insidans ile eşit olan Gazipaşa ve Korkuteli,  Alanya, Serik ve Döşemealtı’nı geride bırakırken,  Elmalı ve Akseki’nin altında kaldılar.

 

İNSİDANS NEDİR?

 

Risk altındaki sağlam kişilerin belirli sürede, belirli bir hastalığa yakalanma olasılığını gösteren ölçüt. Belirli bir toplumda belirli bir sürede saptanan yeni vaka sayısının o toplumun yıl ortasındaki nüfusuna veya risk altındaki kişi sayısına bölünmesi ile elde edilir. Diğer faktörler sabit olduğunda bir hastalığa karşı toplumdaki bağışık birey sayısının artması o hastalığın insidansının azalmasını sağlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —