VAKALAR ARTIYOR

SAĞLIK 8.03.2021 11:39:59 0
VAKALAR ARTIYOR

OCAK ayı ortasında son zamanların en düşük vaka sayısının görüldüğü Gazipaşa’da vaka sayıları yeniden tırmanışa geçti.

 

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyada 2 milyon 600 bin kişinin ölüne neden olan koronavirüs (Covid-19), insan sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. Türkiye’de ilk vakanın görüldüğü 11 Mart tarihinden bugüne kadar ilçemizde de onlarca kişi virüsten dolayı yaşamını yitirdi. Vaka sayılarında inişli çıkışlı verilerin ortaya çıktığı Gazipaşa’da, koronavirüs vakaları yeniden artış göstermeye başladı. Artan vakalar vatandaşları tedirgin ederken, kamuoyunda başa mı döneceğiz? Sorusu akıllara geldi.

 

VAKALAR PATLADI

 

Gazipaşa, ocak ayı ortasında son zamanların en düşük vaka sayısını gördü. Yeni yılın ilk ayında Gazipaşa’da yapılan testlerin büyük bir çoğunluğu negatif çıktı. Şubat ayı başında ise vaka ve ölüm sayılarında yeniden artış yaşandı. Artan vakalar, Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına da yansıdı. Kent merkezi ve mahallelerde yüksek riski temsil eden kırmızı renkli alanlar çoğaldı. Gazipaşa’da, mart ayının ilk haftasında günlük vaka sayısı 15-20 bandında ulaştı. İlçemizde son günlerde üniversite ve lise öğrencileriyle birlikte çok sayıda kişi de virüse rastlandı.

 

İL GENELİNDE VAKA ORANI ARTTI

 

Yüksek riskli iller arasında yer alan Antalya’da vaka sayılar hızla tırmanışa geçti. Sağlık Bakanlığı tarafından il il verilen açıklandığı harita, Antalya’da vakaların arttığını gösterdi. Geçtiğimiz hafta Türkiye illere göre haftalık vaka sayısı 100 bin kişide 78.20 olan Antalya, 100 bin kişide 80.05 sayısına ulaştı.

 

Öte yandan görevlilerin ve uzmanların 'Evde kalın çağrılarına rağmen kentteki cadde ve sokaklardaki yoğunluk da devam ediyor. Ekiplerin maske ve sosyal mesafe konusundaki denetimleri ise yoğun olarak sürüyor.

BAKAN KOCA UYARDI

 

Türkiye, aylar sonra ilk kez yasaksız bir cumartesi günü geçirdi. Birçok ilde tedbirler hiçe sayıldı, sosyal mesafe kuralı unutuldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise vatandaşları Twitter üzerinden yaptı paylaşımlarla uyardı. Bakan Koca yaptığı paylaşımlarda, “Zor günlere dönüş yolunu kapatalım: Dışarı çıkıyorsak, maske takalım. Mutlu cumartesi! Hata yaparsak, bir hafta on gün sonra üzülürüz. Bu hafta ne kadar tedbirli olursak şehirlerimizin rengi ona uygun olarak şekillenecek. Mevcut avantajlarımızı kaybetmemek için daha dikkatli ve temkinli hareket etmeliyiz” ifadelerine yer verdi.