Tarih: 06.03.2021 09:54

“YUMURTA SEPETİ BİZİM SIRTIMIZDA”

Facebook Twitter Linked-in

KAHVEHANE işletmecilerinin yaşadığı sıkıntıyı bildiğini söyleyen Doğan, “Esnafımızın mutlu olduğunu görmeyi Ak Parti olarak en çok biz istiyoruz. Çünkü yumurta sepeti sırtında olan biziz” dedi.

 

AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, kademeli normalleşme süreciyle birlikte yüzde 50 kapasiteyle açılan kahvehanelerde işletmecilerin oyun oynatılması isteğiyle ilgili açıklama yaptı. Kahvehane esnafının sıkıntılarını yakından takip ettiğini söyleyen Doğan, salgın sürecinde tüm kararların Bilim Kurulu Üyeleri tarafından verildiğini hatırlattı. CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı’nın Bizim Arena Maç Yayınları ve Okey Salonu sahibi Hüseyin Güneş ile görüşmesi esnasında yaptığı açıklamaları ‘Talihsiz açıklamalar’ olarak nitelendiren Doğan, “Siyasetçiler ağızlarından çıkanların sorumluluğunu iyi taşımalıdır” dedi.

 

“GÖZÜNÜZ KAPALI MI?”

 

Ak Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, “Gazetelerde CHP Milletvekili Cavit Arı’nın açıklamalarını okuduk.  Talihsiz açıklamalar. ‘Pandemi süreci doğru yönetilemediği için’ diyerek başlanıyor Milletvekili Arı sözlerine. Aşağıya doğru sadece bizim yaptıklarımızın birkaçını vaat ederek devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünyada pandemi sürecini en iyi yöneten ve yürüten ülkenin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu rakamlarla veriyor. Sizin gözünüz nerede arkadaş, kapalı mı sizin gözünüz. Bize inanmıyorsunuz da DSÖ ne de mi inanmıyorsunuz. Dünyada verilen rakamlara da mı inanmıyorsunuz” dedi.

 

“ESNAFIN DURUMUNU BİLİYORUM”

 

Kahveci esnafı ile birebir görüştüğünü aktaran Doğan, “Kahveci esnafımızın üzüntüsünü biliyoruz, bire bir de görüşüyoruz. Hüseyin Güneş arkadaşımızla defalarca görüştük. Bununla ilgili Antalya’yı aradım, milletvekillerimi aradım. O zaman söyledim. Bilim Kurulu diye bir kurul var. Türkiye’nin stratejik kararları, süreçleri, eğitim, sağlık, ekonomi dahil Bilim Kurulu’nun kararları ile yönetildi. Birinin kafasıyla değil. Bilim Kurulu da,  kahvedeki hastalık bulaşma riskini yüzdesel olarak açıklıyor. Kâğıtta, taşta, oynanan oyunlarda şöyle şöyle bulaşır deniliyor. Bilim Kurulu’nun kararları ortadayken elimiz kolumuz bağlı. Ben kahveci esnafımızın beachlerin, kafelerin, lokantaların ve diğer esnafımızın acısını biliyorum. Günde birkaç tanesini hem ziyaret ediyorum hem de üzülüyorum. Ama dünyanın başına bela olmuş koron diye bir illet var. Bunu en doğru yönete bilen ülke Türkiye. Bu tür riskler alınmamış olsaydı bizim de ölü sayımız bugünlerde bin, bin 500 olurdu. Acilde hastalarımız yerde yatardı, yoğun bakımda entübe cihazlarımız yetmezdi. Hemşirelerimiz, doktorlarımız isyan ederdi ve sağlık sistemimiz çökerdi” diye konuştu.

 

“BAŞKALARI GİBİ BOL KESEDEN ATMIYORUZ”

 

Esnafın düştüğü duruma üzüldüğünü dile getiren İlçe Başkanı Doğan, “Kahvecilerimizi anlıyorum, onların acılarını, üzüntülerini paylaşıyorum, kesinlikle haklılar. Ekonomik olarak desteklenmesi lazım. Elinden geleni yapıyor hükümet ama pozitif ayrımcılık olarak ne yapılabilir onun da değerlendirilmesi lazım. Ama hastalığın yayılma riski tamamen hastalığı kontrol etme aşamasındayken çıkıp da bir vekilin ya da bir başka parti başkanının ‘Oyunlar serbest olsun, kahveler açılsın’ demesi popülistliktir ve gerçekle örtüşmeyen şeylerdir. O yüzden siyasetçiler ağızlarından çıkan şeylerin sorumluluğunu iyi taşımalıdır. Elbette üzülüyoruz ama siyasetçinin ne dediğini bilmesi lazım. Biz en kısa zamanda aşılarımızı büyük oranda gerçekleşince, insanlarımızda maske, mesafe, hijyen ve diğer kuralları uygulayınca önümüzdeki süreçte salgının kontrol altına alındığını gördüğümüzde kahveci esnafımızın mutlu olduğunu görmek bizi de mutlu edecektir. Ak Parti olarak en çok biz istiyoruz. Çünkü yumurta sepeti sırtında olan biziz. Bu acıyı, şikâyetleri, sorumluluğu bire bir yaşayan biziz. Bir başkaları gibi bol keseden atmıyoruz. Bire bir yönetiyoruz” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —