BAĞIMLILIKTAN KURTULAN GENÇLERE EĞİTİM

GÜNCEL 6.03.2021 09:51:25 0
BAĞIMLILIKTAN KURTULAN GENÇLERE EĞİTİM

GAZİPAŞA’DA arama kurtarma ekipleri istişare toplantısı gerçekleştirdi. 2020 yılında yapılan eğitimler ve çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, 2021 yılı da masaya yatırıldı.  Toplantıda ayrıca, madde bağımlılığı ve uyuşturucudan kurtulan 15 gence 2 günlük ‘Arama Kurtarma Eğitimi’ verilmesi kararlaştırıldı.

 

Gazipaşa Gönüllü Arama Kurtarma ekibinde bulunan Yunus Koç, “İHH Gazipaşa Gönüllü Arama Kurtarma ekibi olarak, İHH Arama Kurtarma Birimi tarafından Alanya İHH Arama Kurtarma ekibinin evsahipliğinde yapılan ‘2020 yılını değerlendirme ve 2021 yılı istişare toplantısına’ katıldık. İHH Arama Kurtarma Birimi'nden sorumlu Başkan Yardımcısı Emre Yerli başkanlığında yapılan toplantıda, her 2 ilçenin arama kurtarma ekiplerinin aldıkları eğitimler, katıldıkları çalışmaları ve afetlere yönelik hazırlıkları değerlendirildi. Bugün devlet kurumları ve STK'lar olarak; afet yönetiminde ulaştığımız kapasitenin, devletinin gücü ve milletimizin ferasetiyle; her türlü afetle ve sıkıntıyla baş etmeyi mümkün kılacak seviyede olmasının memnuniyet ve gurur verici bir durumda olduğu görülmüştür.

 

Toplantıda ayrıca, İHH Gazipaşa Gönüllü Arama Kurtarma ekibi evsahipliğinde, madde bağımlılığından ve uyuşturucu kullanmaktan kurtulmuş yaklaşık 15 gencimize 17 ve 18 Mart tarihlerinde, ilçemizde 2 günlük ‘Arama Kurtarma Eğitimi’ verilmesi kararlaştırılmıştır” dedi.